Jandarma'dan Uzman Erbaş Olmak İsteyen Gençler İçin Duyuru

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. "JANDARMA UZMAN ERBAŞ Olmak İsteyen Sevgili Gençler" başlığı ile yayımlanan videoda önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Jandarma'dan Uzman Erbaş Olmak İsteyen Gençler İçin Duyuru

Jandarma Genel Komutanlığı bir açıklama yaptı.

Jandarma 'nın resmi sosyal mecralarından yayımlanan son dakika açıklamasında, jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak isteyenlere önemli uyarılar yapıldı. 

Jandarma'nın yayımladığı duyuruya baktığımızda videoda uzman erbaş adayları için yapılan uyarılar şu şekilde:

"Jandarma YouTube kanalı olarak fiziksel yeterlilik mülakatlarında yer alan barfiks, şınav, mekik, durarak uzun atlama ve 400 metre koşu ile ilgili adayların performanlarını geliştirmeye yönelik egzersizler ve yardımcı hareketler göstermeyi amaçlıyoruz.

Barfiks/Kol Çekme etabında başarılı sayılabilmek için 4 tekrar ve üzeri nizami barfiks çekmek gerekir. Eğer hiç barfiks çekemiyorsanız videodaki egzersizlerle tekrarlarınızı artırabilirsiniz. 

Şınav Etabında, çekmekte zorlanan adaylar için 5 farklı yöntem var.

Kollar çapraz yarım mekikte sırt üstü pozisyonda kollar göğüsün üzerinde çapraz olarak birleştirilir. Ve bacaklar bükük şekilde karın kasları sıkıştırılarak kalkılır.

 Uzun atlama etabında adayların iyi bir atlama gerçekleştirmesi için etkili bir kuvvet çalışması yapması gerekiyor. 

400 metre koşu, en az 10 12 dakikalık hafif tempo ısınma koşusu ile başlayın ve esneme hareketleri ile vücudunuzu hazırlayın."

Tüm detaylar aşağıdaki videoda >>>

2021 yılında uzman erbaş başvuruları alındı ve adaylar Pazartesi gününden sonra seçim aşamaları başlayacak. Bu nedenle yeni uzman erbaş alımının 2022 yılında yapılması bekleniyor. Ancak ilerleyen günlerde Sahil Güvenlik Uzman Erbaş alımı yapacak. 

YENİ DÖNEM UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN