İYİ Partili Feridun Bahşi'den Tek Tip Askerlik ve Bedelli Askerlik Çağrısı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu'nda bedelli askerlikteki 21 gün şartı ve tek tip askerlik konusunu gündeme getirdi.

İYİ Partili Feridun Bahşi'den Tek Tip Askerlik ve Bedelli Askerlik Çağrısı

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ FERİDUN BAHŞİ'DEN "TEK TİP ASKERLİK VE BEDELLLİ ASKERLİK" ÇAĞRISI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu'nda bedelli askerlikteki 21 gün şartı ve tek tip askerlik konusunu gündeme getirdi. Daha önce de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Bahşi, bedelli askerlikteki 21 gün şartı nedeniyle vatandaşların mağdur edildiğini, 21 gün şartının kaldırılması gerektiğini savundu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, "Kanun üzerine konuşmama başlamadan önce tek tip askerlik ve bedelli askerlik konusunu bir kez daha Genel Kurulun gündemine getirmek istiyorum. Bilindiği gibi Türkiye'de profesyonel askerliğe geçiş çalışmaları yapılmaktadır. Bu da ancak tek tip askerlik yasasının yürürlüğe girmesiyle gerçekleşebilecektir. Konuyla ilgili, ekim ayında verdiğimiz yasa teklifi hâlâ komisyonda bekletilmekte, Genel Kurula getirilmemektedir. Bedelli askerlik konusu ise tam bir dram hâline gelmiştir. Bedelli askerlik için müracaat eden 634 bin gencin amacı bir an önce askerliklerini bitirip hayatlarına yön verebilmek iken, açıklanan celplerle kademeli olarak 2020 yılının Aralık ayına kadar askerlikler uzamıştır. Bu da ağır bir mağduriyet yaratmıştır. Bu çocuklar, bedelli konusunda yurt dışından müracaat edenlere tanınan uzaktan eğitim hakkından yararlanmak istemektedirler. Yasa teklifimizin bir an önce Genel Kurula getirilerek beklenti ve mağduriyetlerin giderilmesi öncelikli talebimizdir." dedi.

Kamu Personeli haberleri, gündemdeki son gelişmeler, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA