Hulusi Akar, Yeni Askerlik Sistemi İle İlgili Flaş Bir Detayı Daha Açıkladı

Son dakika haberi: Yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada yeni askerlik sistemine ilişkin flaş bir gelişmeyi daha aktardı.

Hulusi Akar, Yeni Askerlik Sistemi İle İlgili Flaş Bir Detayı Daha Açıkladı

Yeni askerlik sistemi ile ilgili yeni bilgiler geldi.

Son günlerin en önemli konularından olan yeni askerlik sisteminde detaylar belli olmaya devam ediyor. Hürriyet 'ten Vahap Munyar, bugün kaleme aldığı yazısında, yeni askerlik sisteminin detaylarına yer verdi.

Munyar, Bakan Akar 'ın yeni askerlik sisteminde Er' lerin SGK 'lı yapılması üzerinde durduklarını aktardı. 300 TL olan er harçlıklarının 600 TL 'ye çıkarılması için de çalışma yapıldığı bildirilirken, Bakan Akar, “Ayrıca, ‘er’lerimizin askerlikleri başladığı andan itibaren SGK’lı yapılması da gündemimizde var” dedi.

HER YIL 700 BİN GENÇ ASKERLİK ÇAĞINA GELİYOR

Her yıl 700 bin gencin askerlik çağına geldiğini söyleyen Bakan Akar, "Yılda 400 bin gencimizi askere alıyoruz." dedi ve şu şekilde devam etti: "Kalan 300 bin kişinin yeni bir yığılmaya yol açmaması için “bedelli askerlik”e yönlendirilmesi söz konusu olacak."

Vahap Munyar, yazısının devamında, askerlik süresi üzerinde de durduklarını söyleyerek, "9 ay mı, 12 ay mı olur, 6 aya mı iner, hepsi ile ilgili ayrıntılı çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erlerin aylık yaklaşık olarak 300 TL harçlık aldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Akar, "er’lerimiz şu anda ayda 300 lira harçlık alıyor. Bu çok düşük. Belki 600 liraya çıkarılabilir. Ayrıca, ‘er’lerimizin askerlikleri başladığı andan itibaren SGK’lı yapılması da gündemimizde var." dedi. 

MESLEK LİSESİ MEZUNLARI İÇİN ASKERLİK

Meslek lisesi mezunları, askerlikte rahat etmek için üniversiteye girme çabasına giriyor. Bakan Akar, yaptığı açıklamada, meslek lisesi mezunları için de bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

BEDELLİ ASKERLİK

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik kararları beklentisiyle sürekli tecil yoluna gidenlerle ilgili şakalaşmayı aktardı:

- Her Türk asker doğar, sonra kaçar...

Ardından bedelli askerlik çalışmaları sırasında varlıklı bir arkadaşından aldığı mesajı paylaştı:

- Arkadaşım, “Bedelli askerlikte ‘parayı ver, iş bitsin’ gibi bir uygulama olmasın. Çocuklar mutlaka askere alınsın. Kısa süre de olsa askerlik, gençlerimize hayatı öğretiyor” dedi. 21 günlük bedelli askerlik kararı alırken bütün bu detaylar düşünüldü.

Kamubulteni.com  | Ankara