Hulusi Akar: Hafta Sonu İzinleri İptal

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir açıklama yaptı ve korona virüsü ile ilgili TSK 'da alınan önlemleri söyledi.

Hulusi Akar: Hafta Sonu İzinleri İptal

Hulusi Akar: Hafta sonu izinleri iptal.

ASELSAN 'ı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Bakan Yardımcıları Muhsin Dere ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile ASELSAN 'a ziyaret gerçekleştiren Bakan Akar , TSK 'da alınan korona virüsü önlemlerini açıkladı. 

Etkin, caydırıcı, saygın silahlı kuvvetler için yerli ve milli silah araç, gereç ve mühimmatın önemine işaret eden Akar, “Savunma sanayide yapılacak akıllı çözümler sahada birçok problemi kökünden çözecektir” diye konuştu.

Bakan Akar, “Şu anda Irak’ın kuzeyindeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Önceki gün MİT ile koordineli bir şekilde Hava Kuvvetlerimizin yaptığı bir operasyonla biri KCK’nın sözde yönetim kurulunda, en başlardaki bir kadın olmak üzere 5 terörist etkisiz hale getirildi”  dedi ve Barış Pınarı'nda son durum ile ilgili şunları söyledi:

“Orada Ruslarla, ABD’lilerle bir mutabakatımız var. Hem Ruslar hem ABD’liler mutabakata sadık kalıyor, bir yere kadar bizimle beraber gidiyorlar ama orada bir şekilde kontrol edemedikleri, kontrol etmedikleri, kontrol etmek istemedikleri bir takım gruplar var. Bunlardan da geçtiğimiz on gün içinde 100’e yakın YPG/PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Oraya girmeye teşebbüs ediyor, rahatı, huzuru bozmaya çalışıyorlar. 145 kilometre genişliği, 30 kilometre derinlikteki Pınar Bölgesi’nde TSK, atalarına yaraşır şekilde istikrarı oluşturup oradaki insanların insanca yaşamalarını sağlamak için bir çalışma içinde. ”

VİRÜS ÖNLEMLERİ: İZİNLER İPTAL

TSK 'da alınan korona virüsü önlemlerine de değinen Bakan Akar,“Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.” dedi. 

Sözlerinin sonunda ülkemizin ve asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Akar, “Karada, denizde ve havada yurt içinde ve sınır ötesinde zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarıma da sağlık, esenlik içinde kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler dilerim” ifadeleriyle tamamladı.

Bakan Akar, ziyaretlerinde tokalaşmadı. Korona virüsü önlemi kapsamında uzaktan selamlaşma oldu.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA