'Askerlik Süresi, Yedek Astsubaylık, Kalıcı Bedelli Askerlik, Uzman Erbaş Alımlarında Öncelik'

Yeni askerlik sistemi ne zaman? Milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyeceği belirtilen yeni askerlik sistemi ile ilgili gençlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Uzman erbaş alımı , sözleşmeli erbaş alımı konusunda askerliğini yapanlara öncelik, askerlik süresinin kısalması, yedek astsubaylık, kalıcı bedelli askerlik gibi bir çok yeniliği beraberinde getirecek yeni askerlik sisteminin TBMM'den geçmesini bekleyen gençler, sosyal medyadan iktidara sesini duyurmaya çalışıyor.

'Askerlik Süresi, Yedek Astsubaylık, Kalıcı Bedelli Askerlik, Uzman Erbaş Alımlarında Öncelik'

Askerlik Süresi için TBMM'den Çıkacak Karar Bekleniyor

Hali hazırda askerlik hizmetini yerine getiren gençler, askerlik düzenlemesinin TBMM'den geçmesi halinde erken terhis olup olmayacaklarını merak ederken, kalıcı bedelli askerlik için bekleyenler, yedek astsubaylık için başvuru yapmaya hazırlananlar, askerlik hizmetini 12 ay yerine getirdikten sonra uzman erbaş alımı konusunda artı puan almak isteyenler yapılacak düzenleme için bekleyişlerini sürdürüyor. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE İNDİR.

2019 Nisan'da TBMM'ye gelmesi, kısa süre içerisinde de geçmesi beklenen yeni askerlik sistemi düzenlemesi, İBB seçim itiraz süreci nedeniyle TBMM'nin açılışının ertelenmesi vesilesiyle meclise gelmemişti. İlgili komisyonlarda görüşülmesinin ardından genel kurula oradan da Cumhurbaşkanı onayına sunulacağı bildirilen yeni sistem, doğrudan ve dolaylı yoldan milyonlarca insanın hayatına dokunuyor. Meclisin faaliyetlerine başlamasının ardından yeni askerlik sisteminin bu ay gelip gelmeyeceğini merak eden vatandaşlar, iktidardan konuya ilişkin net açıklama bekliyor.

DİĞER ADAYLARLA YENİ İŞ HABERLERİ VE BU TÜR HABERLERİ TARTIŞMAK İÇİN TIKLA VE TAKİP ET.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, düzenlemenin kısa süre sonra hayata geçeceğini söylemiş olsa da net bir tarih vermemişti.

Bazı siyasiler Mayıs ayında da sistemin gündeme gelemeyeceğini, İBB'deki yeniden seçim sürecinin bir çok düzenlemeyi etkileyebileceğini söylüyor.

Ertelemelere Tepki Geldi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, dün TBMM Genel Kurulu'nda uluslararası antlaşmalarla ilgili partisi adına söz alarak, eyt, 3600 ek gösterge , yeni askerlik sistemi gibi konuların TBMM'nin faaliyetlerinin önceliği olması gerektiğini, meclis çalışmalarının gecikmesinin bir çok vatandaşı mağdur ettiğini söylemişti.

Bahşi, "Değerli milletvekilleri, birinci parti üyelerine sesleniyorum: Aylardır Meclis çalışmıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisini neden çalıştırmıyorsunuz? Meclisi etkisiz hâle getirmeye, atıl vaziyete sokmaya mı çalışıyorsunuz? Aylardır Meclis toplanamıyor, toplandığında da esasa ilişkin, önemli hiçbir görüşme yapılmıyor, milletlerarası anlaşmaları onaylıyoruz. Bu arada, milletin her kesiminin acil sorunları çözüm beklemektedir. Emeklilikte yaşa takılanlar, sigortalılık öncesi doğum ve hamilelik sürelerinin sigortalı sayılması, 3600 ek gösterge, tek tip askerlik ve 21 günlük bedelli kanunu, sözde kadroya geçirdiğiniz belediye taşeron işçilerinin sorunları, icra kanalıyla haczedilen çocuklar konusu; hepsi çözüm bekliyor. Vatandaşlar sorunlarının ne zaman çözüleceğini merak ediyor ve bu konuda çözüm bekliyor. TBMM'yi aç, kapa yapmayı bırakıp aktif hâle getirelim." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA