Askerlik Celp ve Terhis İçin Son Dakika Açıklaması Geldi (MSB ASAL Haziran Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?)

Askerlik işlemleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , şuanda silah altında olan gençlerin bayramda da askerde olacağı ,bayramdan sonra terhis olacağı bildirildi. Peki Haziran celp dönemi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Askerlik Celp ve Terhis İçin Son Dakika Açıklaması Geldi (MSB ASAL Haziran Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?)

Terhis ve celplerle ilgili son dakika açıklaması.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında askerlki terhis ve celp işlemleri ertelenmişti. Erteleme sonrası açıklama Pazartesi günü geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada koronavirüs nedeniyle ertelenen celp ve terhis işlemlerinin tarihlerini duyurdu.

Erdoğan yaptığı açıklamada "Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak. Belediyelerin kredi işlemleriyle İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak." ifadelerini kullandı. 

ASKERLER, BAYRAMDA KIŞLADA

24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde Ramazan Bayrmaı taitli olacak. Terhisler ise 31 Mayıs 'ta başlayacak. Bu açıklamaya göre şuanda silah altında olan askerler bayramı kışlada geçirecek.

TERHİS VE CELP İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Ramazan Bayramı sonrası terhis ve celp işlemleri başlatılacak. 31 Mayıs 2020 tarinde terhisler başlayacak ve askerler evlerine dönecem.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla celp işlemleri başlatılacak. Mayıs ve Haziran celp dönemleri 1 Haziran tarihinde başlayacak. Askerlik yerlerinin ise 20-21-22 Mayıs tarihlerinden birinde açıklanması bekleniyor.

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN