Askere Gidecekler Dikkat: Acemi Birliğine 14 Gün Kuralı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada acemi birliğine gelecek gençlerin 14 gün karantinaya alınacağına yer verildi.

Askere Gidecekler Dikkat: Acemi Birliğine 14 Gün Kuralı

MSB 'den açıklama: Askere gelecekler karantinaya alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı twitter adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, bundan sonra askere gelecek gençlerin 14 günlük karantina sürecine alınacağına yer verildi. 

Acemi birliğe gelenler , birliklerine katılanlar için her türlü gayretin gösterildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatani görevlerini yapmak üzere acemi birliklerine katılan ve bizlere emanet edilen gençlerimizi koronavirüs enfeksiyonuna karşı korumak için her türlü gayret sarf edilmekte.

YENİ CELPLER, ŞEHRE VARDIKLARINDAN İTİBAREN

Yeni celpler şehre varışlarından itibaren doğrudan birliklerine sevk edilmekte ve sağlık muayenesinden geçirilmekte, tüm bu işlemler sosyal mesafe kuralı uygulanarak yapılmaktadır.edilmektedir.

14 GÜN KARANTİNA KURALI

Eğitim birliklerine yeni katılanlar ile temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yeni birliklerine katılış yapacak erbaş/erlerin 14 gün süreyle gözetim altında tutulması için gerekli tedbirler alınmaktadır.Bu hassas süreçte koronavirüsle ilgili sosyal medyada yer alan asılsız ve kötü niyetli haberlere itibar edilmemeli ve bu tür durumlarda sadece resmi açıklamalar dikkate alınmalıdır."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA