2020 Bordo Bereli Alımına O Adaylar da Başvurabilecek

2020 yılı bordo bereli alımları öncesi sevindiren açıklama geldi. Açıklamada bordo bereli alımlarına uzman çavuşların da başvuru yapabileceğine yer verildi.

2020 Bordo Bereli Alımına O Adaylar da Başvurabilecek

2020 yılında çok sayıda bordo bereli alımı olacak.

TSK Özel Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine 2020 yılında bordo bereli alımları yapılmaya devam edilecek. Meslek içinden yapılacak bordo bereli alımlarını merak eden adaylar için bu haberimizi kaleme aldık. Peki bordo bereli alımları nasıl olur? Kimler bordo bereli olabilir? İşte detaylar.

AÇIKTAN BORDO BERELİ ALIMI OLMAZ

Özel Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine bordo bereli alımları açıktan yapılmaz. Alımlar , meslek içinden , subay - astsubay ve uzman erbaşlar arasından yapılmaktadır. Bordo bereli olmak isteyen gençlerin öncelikle TSK 'nın asker alımı ilanlarına başvuru yapması gerekmektedir.

Subay- astsubay ve uzman erbaş alımlarına başvuru yapan ve TSK bünyesinde asker olan adaylar , daha sonra ÖKK tarafından açılacak bordo bereli alımları sınavlarına girerek bordo bereli kursuna katılabilir.

Meslek içinden yapılacak bordo bereli alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak,

Yapılacak sınavda başarılı olmak,

Yönetmelikte belirtilen Bordo Bereli Kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmak.

Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamak,

LİSE MEZUNLARI OLABİLİR Mİ?

Bordo berelil alımlarında en merak edilen konu , lise mezunlarının olup olamayacağı sorusu oldu.  Liseyi bitiren adaylar , uzman erbaş alımlarına başvuru yapıp TSK bünyesinde uzman çavuş olarak göreve başladıktan  sonra bordo bereli olmaya hak kazanacak. Uzman çavuşların bordo bereli olması için 2 yıl TSK bünyesinde çalışmış olması gerekmektedir.

Bordo bereli adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

ALIM TARİHLERİ BELLİ DEĞİL

2020 yılında yapılacak bordo bereli alımları için tarihler henüz belli değil. Açıklama gelir gelmez bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN