Fenerbahçe Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat Kimdir , Nerelidir?

Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Emin ARAT atandı. Peki Mehmet Emin Arat kimdir , nerelidir?

Fenerbahçe Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat Kimdir , Nerelidir?

Fenerbahçe Üniversitesine rektör atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğü görevine Mehmet Emin Arat 'ın atandığına yer verildi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlandı. 

PROF. DR. MEHMET EMİN ARAT KİMDİR?

Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Mehmet Emin ARAT , 1953 senesinde İstanbul ’da dünyaya geldi. 

İlkokulun ardından.Orta Öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesi ve Vefa Lisesi ’nde tamamlayan Arat, 1978 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ’nden başarı ile  mezun oldu.

Yine 1978 senesinde  Muhasebe kürsüsüne asistan olarak atanan Arat, 1986 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ’nden “Holdinglerde Konsolide Finansal Tablolar Analizi” adlı tezi ile İşletme Doktoru ünvanınıaldıktan sonra sırayla 1995 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu.

DAHA ÖNCE YAPTIĞI GÖREVLERİ

Arat, 1990 ile 2010 seneleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ’nde;Fakülte Kurulu,Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği ve Dekan yardımcılığı görevlerini yürüten Prof.Arat ,2010-2013 yılları arasında ise Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcığı yaptı. 

Hala Bankacılık Sigortacılık Enstitüsü ’nde ,Sigortacılık Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yapan Arat, Prof.Arat,İktisadi İdari Bilimler Fakültesi,İşletme ve Fransızca Kamu Yönetimi bölümlerinde Lisan Düzeyinde muhasebe ve finansal analiz dersleri,Marmara Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Bankacılık Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Arat, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA