Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Melih Bulu Kimdir , Nerelidir?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararnamede Prof. Dr. Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Peki Prof. Dr. Melih Bulu kimdir? Nerelidir? İşte detaylar.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Melih Bulu Kimdir , Nerelidir?

Melih Bulu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bugün bir karar yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük görevine Prof. Dr. Melih Bulu'nun atandığına yer verildi. Peki Melih Bulu kimdir?

İlk ve ortaöğretiminin ardından 1992 senesinde ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünü kazanan ve daha sonra Yüksek Lisans ile Doktora eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlayan Prof.Dr. Bulu, daha sonra özel sektörde çalıştı. TUSAŞ 'ta proje mühendisi olarak görev alan Bulu, burada CASA, F-16 ve Atak Helikopterlerinin programlarında görev aldı. P&G 'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevini yapan Bulu, maliyet ve verimlilikte tasarruf alanlarında görevler yaptı. Daha sonra birçok sektörde daha görev yaptı. 

Birçok devlet ve vakıf üniversitelerinde yönetim ve strateji konularında dersler veren , okullarda eğitim veren Prof. Dr. Bulu, özellikle uzmanlık alanı olan bölge, sektör ve şehirlerin rekabetçiliği konusunda prestijli yayınevlerinde kitapları basıldı. Bunun yanı sıra dünyanın önde gelen dergilerinde makaleleri ve yazıları yayımlandı. Bunun yanı sıra bazı konferaslarda da söyleşilere katıldı. 

2017 yılından itibaren Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan Bulu,  2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.

2 OCak 2021 günü yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA