Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Kimdir , Nerelidir?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın ataması yapıldı. Peki Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan kimdir , nerelidir? İşte özgeçmişi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Kimdir , Nerelidir?

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü oldu.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan 'ın atandığına yer verildi.  Peki Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan kimdir? 

1 Ağustos 1970 tarihinde Hatay Dörtyol 'da dünyaya gelen Arıcan İlk, İmam-Hatip orta ve lise öğreniminin ardından 1994 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarı ile tamamladı. 

Ankara Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında yüksek lisansını 1996’da ve doktorasını 2003’de tamamlayan Arıcan, 1994-95 yılında MEB’de (Ergani İmamHatip Lisesi) öğretmenlik yaptı. 1995 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Din Felsefesi Anabilim dalında, 2003-2010 yılları arasında da yardımcı doçent olarak çalışmalarını sürdürdü. Nisan 2010’da doçent oldu. Mayıs 2015’te Profesörlüğe atandı. 17.01.2012 tarihinden itibaren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Türk İslam Düşüncesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Arıcan evli ve üç çocuk babasıdır.

Yüksek Lisans Tez Başlığı (özeti ekte) ve Tez Danışman(lar)ı: Spinoza’da Din ve Tanrı, PROF. DR. MEHMET BAYRAKDAR

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı: Spinoza’nın Tanrı Anlayışı, PROF. DR. RECEP KILIÇ

Doçentlik Eseri: Dinî Tekelcilik Din Felsefesi Açısından Bir Çözümleme, Otto Yayınları, 2009 Ankara