Ağrı Valiliğine Atama Yapıldı: Yeni Vali Dr. Osman Varol Kimdir? Aslen Nereli

Ağrı Valiliğine atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'de yayımlanan Valiler kararnamesine göre Dr. Osman Varol Ağrı Valisi oldu.

Ağrı Valiliğine Atama Yapıldı: Yeni Vali Dr. Osman Varol Kimdir? Aslen Nereli

Son dakika haberi: Dr. Osman Varol Ağrı Valiliğine atandı.

Az önce Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Valisi olarak atandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan kararname sonrası Dr. Osman Varol kimdir ? sorusu merak edildi.

1976 yılında İzmir ’de dünyaya gelen Varol,  İlk ve orta öğrenimini İzmir’de  bitirdi ve 1994'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ’ne yerleşti.  1999 yılında bu bölümü başarı ile bitiren Varol, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Uluslararası İşletmecilik” Yüksek lisans programına katıldı.

2000 yılında Kaymakam Adaylığı sınavına giren ve başarılı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk adımını atan Varol, Kaymakam Adaylığı sırasında çeşitli staj ve eğitim programlarına katılmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde başladığı yüksek lisans programını ve ayrıca İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde “Sosyal Politika ve Kamu Yönetimi” alanında bir Yüksek Lisans Programını tamamladı. Bu süre içerisinde Manisa Köprübaşı İlçesi’nde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.
 
2004 yılı Mart ayında Rize İli Derepazarı İlçesi Kaymakamı olarak göreve başladı.

2005 – 2008 arasıİli Hasankeyf ilçe Kaymakamlığı,

2008 – 2010 arası Batman Vali Yardımcılığı,

2010 – 2011 arası Trabzon-Yomra Kaymakamlığı yaptı.

 2011 – 2014 yılları arasında da İngiltere’de Southampton Üniversitesinde “Politika ve Uluslararası İlişkiler” alanında doktora programını tamamladı.

2014-2017 yılları arasında Denizli – Tavas Kaymakamlığı yaptı

21.06.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Amasya Valiliğine atandı.

Dr. Osman VAROL, evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.