1 İlahiyat Profesörüne Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri, Mimarlık ve Fen Edebiyat Dekanlığı: "Prosedür Gereği"

İlahiyat Profesörü , bölümü ile alakası olmayan 4 fakültede dekanlık verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

1 İlahiyat Profesörüne Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri, Mimarlık ve Fen Edebiyat Dekanlığı: "Prosedür Gereği"

4 fakülteye dekan olarak atanan isim: Maddi geliri yok.

Çorum Hitit Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek 'in 4 dekanlık görevi yapması tepki çekmişti. Tepkiler sonrası açıklama yapan Şimşek, maddi geliri olmadığını söyledi.

HANGİ FAKÜLTELERDE?

İşte Dekan olduğu fakülteler:

Hitit Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

"DEKAN DEĞİL VEKİLİM"

Kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Şimşek, dekan değil vekil olduğunu söyleyerek, "Bunlar benim için ekstra yük. Hiçbir maddi getirisi yok. Dekan atanıncaya kadar zaten bu görevleri sürdürüyoruz. Turizm Fakültesi zaten pasif. Güzel Sanatlar Fakültesi'ne de daha yeni bir arkadaş atandı. Spor Bilimleri Fakültesi'nin dekanı geçen sene istifa etti. Orada başka profesör olmayınca bana tevdi edildi. İki hafta önce de Fen-Edebiyat dekanı istifa etti. Yeni dekan atanana kadar geçici olarak benim üzerime verildi. Asli atamalar gerçekleşince bu görevler bizden düşecek"  dedi.

PROFESÖR YOKTU

Prof. Şimşek Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "2019 mayıs ayında rektör değişikliği oldu. Yeni rektör de bize yardımcılık teklif etti, kabul ettik. Ben 27 yıldır bu üniversitenin kadrosundayım. Önceki rektörün yardımcısı üzerinde Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Fakültesi dekanlıkları vardı. Sosyal alanlara ben baktığım için o iki dekanlığı bana devrettiler. Yasaya göre kadrosunda profesör olmayan fakültelerin dekanlığı ya rektör ya da yardımcılarından birinin uhdesine verilir. Bunlar da önce YÖK'e yazıldı. Sonra görevler verildi" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM 
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/muhabirler/abdullah-sanli/