Unutulan Memur Alımı İlanları 2: Adalet Bakanlığı ve CTE 10 Bin Personel Alımı (Zabıt Katibi, Mübaşir, İKM Gardiyan)

Adalet Bakanlığı ve CTE 2020 yılı personel alımı ilanı hala yayımlanmadı. Uzun süredir ilanın yayımlanmasını bekleyen adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor. Biz de adayların sesini duyurmak için yazımızı kaleme aldık.

Unutulan Memur Alımı İlanları 2: Adalet Bakanlığı ve CTE 10 Bin Personel Alımı (Zabıt Katibi, Mübaşir, İKM Gardiyan)

Unutulan memur alımı ilanları 2: Adalet Bakanlığı CTE memur alımı.

Genç işsizliğin arttığı son dönemlerde vatandaşların çoğu kamuda iş arıyor. Hem düşük ücret verilmesi, hem de mesai saatlerinin çok olmasıü, izin günlerinde bile bazen işe gitme durumları göz önüne alındığında adayların çoğu kamuda çalışmak istiyor. KAmu kurumlarının ilan yayımlamasını bekleyen adaylar, bazı kurumların ilanını uzun süredir bekliyor. Unutulan memur alımı ilanları yazı dizimizin 2'ncisinde ise Adalet Bakanlığı ile CTE'nin memur alımlarını değerlendirdik.

HER SENE YAPILAN ALIM BU SENE GECİKTİ

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, her yılın 2 ya da 3'üncü çeyreğinde ilan yayımlıyordu. 

2019 yılı ilanına başvurular 1 Temmuz günü başlamıştı.

2018 yılında başvurular 21 Mayıs tarihinde başlamıştı. 

2017 yılında ise başvurular 13 Ekim'de başlamıştı.

HANGİ KADROLARA ALIM BEKLENİYOR?

Zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire, kaloriferci.

ABDULHAMİT GÜL'ÜN SON AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 19 Eylül günü yaptığı açıklamada, "Adliyelerde ve cezaevlerindeki personel ihtiyaçlarımızı belirledik. Çalıştık bunları sunduk ve yakın zamanda , yani bir imza onaydan çıkmadığı için tarih veremiyorum. Yaklaşık 10 bin civarında adliye ve cezaevlerine personel alacağız. Yakın zamanda alıma çıkılacaktır. Bu süreç daha netleşmediği için bir tarih daha sonra açıklanacak. İhtiyacımız var. Sürecimiz devam ediyor. İnşallah adliye çalışanları ile daha da kadromuzu güçlendireceğiz arttıracağız." demişti. 

İLAN HALA YAYIMLANMADI

Bu açıklamanın üzerinden 2.5 ay geçti ama hala ilan yayımlanmadı. İlanı yüz bindEN fazla aday bekliyor. Bu sene ilan daha fazla gecikirse bu 2021 yılında yapılacak alımlara da etki edecektir. Bu nedenle 2020 yılı ilanının daha fazla bekletilmemesi gerekmektedir. 

İlan geldiğinde haberdar olmak için   TIKLAYIN