Son Dakika: Bir Bakanlık Esnek Çalışmaya Geçti

Son dakika haberi: Kamuda esnek çalışma genelgesinin yayımlanmasının ardından ilk açıklama geldi ve Adalet Bakanlığı , esnek çalışma sistemine geçileceğini duyurdu.

Son Dakika: Bir Bakanlık Esnek Çalışmaya Geçti

Son dakika : Kamuda esnek çalışma başladı.

Kamuda esnek çalışma genelgesi önceki gün yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/4 sayılı genelge ile artık kamu personelleri , uzaktan veya dönüşümlü olarak çalışabilecek. 

İLK KAMU KURUMUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kamuda esnek çalışma ile ilgili genelgenin yayımlanmasının ardından ilk açıklama Adalet Bakanlığı 'ndan geldi. Bakan Gül açıklamasında tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma dönemine girileceğini söyledi. Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Hayat eve sığar diyoruz risk almayalım evimizde kalalım. Tüm adliyelerimizde bakanlık kurumlarımızda özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 20 milyon metrekarelik açık kapalı alanda dezenfektan çalışmaları yaptık yapmaya devam ediyoruz. Cezaevlerinde pozitif corona virüs vakasına rastlanmamıştır. Ceza infaz kurumlarının tamamında maske eldiven gibi tüm malzemeler tedarik edilmiştir. Adliyede nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir. Tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma dönemi başlamıştır.''

''Hayat eve sığar diyoruz risk almayalım evimizde kalalım. Tüm adliyelerimizde bakanlık kurumlarımızda özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 20 milyon metrekarelik açık kapalı alanda dezenfektan çalışmaları yaptık yapmaya devam ediyoruz. Cezaevlerinde pozitif corona virüs vakasına rastlanmamıştır. Ceza infaz kurumlarının tamamında maske eldiven gibi tüm malzemeler tedarik edilmiştir. Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir. Tutuklu ve acele işler dışında esnek çalışma dönemi başlamıştır. Ertelenen duruşmalar ve sürelerle ilgili mağduriyet yaşanmaması için kısa zamanda adım atılacak.

Peki sizce başka hangi kurumlara esnek çalışma gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

2020/4 GENELGESİ ŞU ŞEKİLDE: