İnfaz Koruma Memurlarına Rüşvet Operasyonu

Son dakika haberi: İnfaz Koruma Memurlarına rüşvet operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonla 4 İKM tutuklandı.

İnfaz Koruma Memurlarına Rüşvet Operasyonu

İnfaz Koruma memurlarına rüşvet operasyonu.

Muğla 'nın Milas ilçesi 'nde İKM 'lere düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan rüşvet soruşturması kapsamında  bazı infaz koruma memurlarının, 2016 yılından beri Milas Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların ailelerinden gelen malzemelere el koydukları, cep telefonlarıyla tarafların görüşmesini sağladıkları, iyi hal raporunun hazırlanması ve gönderilmesi karşılığında menfaat sağladıkları ve para aldıkları tespit edildi.

Uzun incelemeler sonrası tespit edilen bu durum sonrası İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde başlatılan operasyonda Aydın, Milas ve Yatağan ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı şekilde operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda İKM oldukları öğrenilen M.A, T.A, A.G, ve M.S. ile rüşvet verdikleri iddiasıyla S.Ç, S.Ç, C.D, S.Ç, O,K. ve L.K. isimli kişiler gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda materyale el konuldu ve incelemek üzere götürüldü.

Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İnfaz koruma memurları M.A, T.A, A.G, ve M.S. tutuklanırken diğer şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kamubulteni.com  | Ankara