İnfaz Koruma Memurlarına 3600 Ek Gösterge ve Maaş Artışı TBMM Gündeminde

İnfaz Koruma Memurlarına da 3600 ek gösterge verilmesi ve mali haklarında bazı düzenlemeler yapılması için TBMM'ye kanun teklifi sunuldu. Kanun teklifi Pan ve Bütçe komisyonunda.

İnfaz Koruma Memurlarına 3600 Ek Gösterge ve Maaş Artışı TBMM Gündeminde

İnfaz Koruma Memurlarına da 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi.

24 Haziran seçim beyannamesinde AK Parti, öğretmen, polis, din görevlisi gibi sınıflarda çalışan kamu personellerinin ek göstergelerini 3600 'e çıkartacaklarını vaad etmişti. Seçin beyannamesinde de yer alan 3600 ek gösterge için TBMM'ye bir kanun teklifi verildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından verilen teklifte İnfaz Koruma Memurlarına da 3600 ek gösterge verilmesi, maaş ile diğer mali haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen söz konusu kanun teklifinde "İnfaz Koruma Memurlarımız, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Tesis Edilen Sınıflar başlıklı 36. maddesinde, Genel İdare Hizmetleri sınıfında yer almaktadır" dendi.

Söz konusu kanun teklifinin gerekçesi ve metni şu şekilde;

Değerlendirme

Devletin tabiri caizse en az itibar gören meslek grubu olan İKM'lere bu hak fazla görülmemeli. Mali haklar ile ek gösterge artışı İKM'ler için de gelmeli. KHK ile yıpranma payı verildi ama diğer konularda İKM'ler ezilmektedir.

3600 ek gösterge için yeni gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara