Hükümetten 'Mahkum Affı' Açıklaması Geldi: Taslak Hazır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den 'Mahkum affı' konusunda 'Af çıkacak mı, af ne zaman çıkacak?' sorularına açıklık getirecek son dakika açıklamaları geldi. Adalet Bakanı Gül, Af düzenlemesi taslağının hazırlandığını bildirdi.

Hükümetten 'Mahkum Affı' Açıklaması Geldi: Taslak Hazır

dalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından gündeme getirilen ve meclise taşınan af teklifi dışında yeni bir taslağın hazırlandığını açıkladı.  Adalet Bakanı Gül, AK Parti hükümetinin hem ceza adaletinin sağlanması hem de infaz sistemiyle ilgili ihtiyaç olması halinde denetimli serbestlik ve buna benzer uygulamalara ilişkin düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Bakan Gül, "Elbette bu düzenlemeler hep bir zaruretten kaynaklanmıştır. Bu tekliften bağımsız olarak ihtiyaçlar ve zaruretler çerçevesinde toplumda hassasiyeti rencide etmeyecek ceza adaletini de sağlama anlamında çalışmalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla uygulamacılarla, akademisyenlerle bir teknik çalışma yapıyoruz" dedi.

Suç işleyen kişilerin bir kapıdan girip bir kapıdan çıktığını , insanların adalet duygusunun rencide olduğunu, yapanların yaptıklarının yanına kar kaldığına yönelik toplumda algı oluştuğunu söyleyen Adalet Bakanı," Büyük suçlar da küçük suçlardan yola çıkıyor. Ama suçlar cezasız kalınca tekerrür ediyor, daha büyüğünü yapıyor. Biz bu konuyla ilgili de toplumda adalet duygusunu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, az da olsa cezasını çekeceği, ıslah olacağı model üzerinde çalışıyoruz. Çalışmamızı tamamlandığında Meclis'in takdirine sunacağız." şeklinde konuştu.