Hukuk Birincisi Sözlü Mülakatta Elendi

Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren ve hakim savcılık sınavında derece yapan genç Avukat, sözlü mülakatta elendi.

Hukuk Birincisi Sözlü Mülakatta Elendi

Hukuk birincisi sözlü mülakatta elendi.

Hukuk fakültesini birincilikle bitiren, daha sonra yüksek lisans yapan genç avukat Mahpare Tanın,  geçtiğimiz gün açıklanan hakimlik savcılık sınavında sözlü mülakatta elendi. Avukat Tanın'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı isyanı, devlet kadamelerinde liyakatın ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren ve hakim savcılık sınavına giren Mahpare Tanın, ilk sınavda 18 bin 753 kişi arasından 127 'nci, ikinci sınavda ise yaklaşık 10 bin kişi arasından 205 'inci oldu.

Avukat Mahpare Tanın, hakimlik savcılık mülakatın girdi ancak sonuçlar açıklanında şok oldu.

Anadil seviyesinde İspanyolca ve iyi derecede İngilizce bilen Tanın, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Elendiğimi diğer sınavdan bir gün önce öğrendim. Ağlaya ağlaya sınava girip ikinci sınavda da yaklaşık 10 bin kişi içinde 205. oldum. Yine elendim. Bu yıl hiç çalışmadan girdim yine kazandım ve elendim. FETÖ'cü değilim, terörle bağlantım yok. Peki neden mi elendim? Çünkü siyasi parti üyesi ya da tarikatlı dayım yok, hiçbir cemeaate bağlı değilim! Hakim savcı alırken bile torpil yapılıyor bilinsin istedim. İyi geceler, uyumaya devam edelim."

Aynı zamanda biyokimya bölümünü de ilk üniversitesi olarak bitiren Tanın 1 bin 753 kişi arasında 127'nci olduğu sınavda 90 puan aldığını da belirtti.

BİLGİLER GERÇEK DEĞİL DEDİLER: EVRAKLARLA CEVAP VERDİ

Bu paylaşım sonrası sosyal medya trolleri , onun doğruyu söylemediğini söyledi. Ancak genç Avukat, bu ithamlara belgelerle cevap verdi.  Tanın paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bazıları tereddüt ettiğini belirtmiş. Hukukçu olmak belgelerle cevap vermeyi gerektirir. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2016 Dönem Birincisi olduğum, Ege Üniversitesi 2009 mezunu olduğum fakültelerden teyit edilebilir."