CTE'ye Yeni Memur Alımı İçin Açıklama

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2023 yılına kadar 193 yeni cezaevi açılacağına yer verildi.

CTE'ye Yeni Memur Alımı İçin Açıklama

Son dakika haberi: 193 yeni cezaevi açılacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 5 yıl içinde Türkiye 'de açılacak yeni cezaevi sayısına yer verildi. TBMM 'de bir milletvekili tarafından sorulan 5 yıl içerisinde kaç cezaevi projesi bulunduğuna dair verilen soruya cevap veren CTE Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 193 adet yeni cezaevi kurulacağını söyledi. 

Bakanlık açıklamasının devamında, hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülmeyen artışın karşılanması amacıla, önümüzdeki 5 yıllık dönemn için 193 yeni ceza infaz kurumu yapımı planlandı, dedi.

MEMUR ALIMLARI

5 yıl içinde açılacak 193 cezaevi iel lise mezunlarına iş kapısı da açılacak. İnfaz Koruma Memuru, Cezaevi Katibi, Şoför, Teknisyen, Hizmetli, Aşçı gibi kadrolara önümüzdeki yıllarda alımlar oldukça artacak.

BU YL 10 BİN CİVARINDA PERSONEL ALINACAK

CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, TBMM 'de geçtiğimiz aylarda , Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada , 2019 yılında cezaevlerine 10 bin civarında yeni personel alımı yapılacağını söylemişti.

Önümüzdeki 5 yıl içinde açılacak cezaevleri ile her yıl 10 bin civarında yeni personel alımı yapılacak. 

KPSS ŞARTI VAR

CTE personel alımlarında KPSS 70 puan şartı var. 2018 KPSS 'ye girmeyen, ya da 70 'in altında puan alan adaylar, 2020 yılında yapılacak lise KPSS 'ye şimdiden hazırlanmalıdır. 2023 yılına kadar on binlerce yeni personel alımı yapılacak.

İLANLAR BU ADRESTE YAYINLANACAK

CTE kamu personeli alım ilanları Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN