CTE Kadrolu Memur Alımı Başvurusunda Değişiklik

CTE 160 kadrolu memur alımı için duyuru yayımlandı. CTE sayfasından yayımlanan duyuruda personel alımı başvuru şeklinin değiştiğine yer verildi.

CTE Kadrolu Memur Alımı Başvurusunda Değişiklik

CTE memur alımı duyurusu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resm internet adresi üzerinden bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 18 Ocak 2021 tarihinde başlayacak cezaevi katibi alımında başvuru şeklinin değiştiğine yer verildi. Yayımlanan son dakika duyurusunda "160 Kadrolu Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımına İlişkin Ek Duyuru" başlığı ile yayımlanan duyuruda başvuru şeklinin değiştiğine , başvuruların e devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verildi. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (A) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114’üncü maddesi, 2 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11'inci maddesi, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından 160 kadrolu memur alımı yapılacağına yer verildi. Cezaevi katibi kadrosuna yapılacak personel alımında daha önce başvuruların şahsen adliyelere yapılacağına yer verilmişti. Yayımlanan yeni duyuruda ise adayların e Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapacağına yer verildi.

ADALET BAKANLIĞI DUYURUSU

Adalet Bakanlığı CTE duyurusu şu şekilde:

"

Covid-19 salgın hastalığı kapsamında alınan tedbirler nedeniyle başvuruların 18.01.2021 – 05.02.2021 (23:59:59’a kadar) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınması kararlaştırılmıştır. 

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak  gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile lisans mezunları için 2020 KPSSP3, ön lisans mezunları için 2020 KPSSP93, orta öğretim mezunları için 2020 KPSSP94 puanı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Başvuru aşamasında Yükseköğretim Bilgi Sisteminde yer alan öğrenim bilgileri dikkate alınacağından, e-Devlet üzerinde mezuniyet bilgileri bulunmayan adayların başvuru sırasında mağduriyet yaşamamaları için e-Devlet üzerinde yer almayan mezuniyet bilgilerini mezun oldukları okullardan güncelleştirmeleri gerekmektedir. İlanda belirtilen puan türü dışında farklı bir puan türünden başvuru yapan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu husustaki sorumluluk adayın kendisine aittir.
           
Başvurusunu tamamlayan adayların e-Devlet üzerinde yer alan bilgiler dikkate alınacak, adaylardan gerekli durumlarda sisteme yüklenen belgelerin asılları istenilebilecektir.

e-Devlet Kapısı Kullanımı Sırasında Karşılaşılan;

•    Şifre, e-İmza, Mobil İmza vb. giriş yöntemleri konusundaki sorunlar,
•    Hizmetlerin kullanımı konusunda yaşanan teknik sorunlar,
•    Erişim, açılmayan sayfa, kırık bağlantılar vb. sorunlar,
•    MERNİS güncelleme ile ilgili sorunlar,
•    e-Devlet Kapısı ile ilgili tüm görüş ve önerileriniz için e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi'ni kullanabilirsiniz. Bu durumlarda öncelikle e-Devlet sayfası üzerinde yer alan Hızlı Çözüm Merkezi sayfasını inceleyiniz, eğer sorunuza cevap bulamaz iseniz, e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi'ne ulaşmak için "İletişim Formu" sayfasında bulunan formu doldurabilir, tüm mobil ve sabit telefonlardan 160'ı arayabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Başvuru işleminin nasıl yapılacağına dair hazırlanan “e-Başvuru Kılavuzu” ekte sunulmuştur. Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. 

“Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir. Yaşanacak mağduriyetlerden ötürü hak kaybı yaşayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır. Adaylar başvurularını iptal etmek istediği takdirde, e-Devlet üzerinden başvurularını başvuru süreci içerisinde iptal edebileceklerdir. "

e-Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayın

İKM - KATİP VE DİĞER ALIMLAR

İnfaz koruma memuru, katip, mübaşir ve diğer alımlar için de önümüzdeki hafta duyuru gelmesi, başvuruların e devlet kapısı üzerinden yapılacağına yer verildi. İKM, katip, mübaşir alımı başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için TIKLAYIN

KATİP ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Katip alımı başvuru şartları şu şekilde:

a)  Türk Vatandaşı olmak,

b)  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  

c) Askerlikle ilişiği bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sözlü sınav ve mülakat sonucunda başarılı olan adaylar için yaptırılacaktır.)

e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

f ) Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  
Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

ğ)  Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

Özel Şartlar

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c)  Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak, 

Başvurular 18 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında alınacak.