CTE İnfaz Koruma Memuru Alımında Önemli Değişiklik (İKM Gardiyan Alımı)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve İnfaz Koruma Memuru alımında yapılan önemli değişikliğe yer verildi.

CTE İnfaz Koruma Memuru Alımında Önemli Değişiklik (İKM Gardiyan Alımı)

Son dakika haberi: İnfaz Koruma Memuru alımında değişiklik.

Adalet Bakanlığı memur alımı yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştı. Yapılan değişikliğin detaylarını kamubulteni.com olarak takipçilerimizle paylaşıyoruz. İlana günler kala yapılan değişiklikte İKM alımında mülakata çağrılacak aday sayısının azaltıldığına yer verildi. 

5'Tİ 10 OLDU SONRA YİNE 5 OLDU

Daha önce infaz ve koruma memuru alımında , alınacak sayının 5 katı aday boy kilo aşamasına çağrılıyordu. Ancak OHAL sonrası KHK ile yapılan değişiklikte bu oran 10'a çıkarıldı ve alım yapılacak kadro sayısının 10 katının mülakatlara çağrılacağına yer verildi. Bu düzenleme de 1 yıl sürdü ve yine bu oran 5'e çekildi.

BU SEFER 3'E DÜŞÜRÜLDÜ

Adalet Bakanlığı memur alımı yönetmeliğinde yapılan değişiklik şu şekilde yer aldı: "Boy ve kilo şartı aranan unvanlarda; ilân edilen kadro sayısının  üç katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanır.” Sizce 3 katı mı yoksa 5 katı mı mülakata çağrılmalı? Yorum kısmı aşağıda.

KPSS 'DEN DÜŞÜK ALANLARA KÖTÜ HABER

Mülakata 3 katı kadar aday çağrılması ile birlikte KPSS puan şartının yükselmesi bekleniyor. Siz kaç KPSS ile başvuru yapacaksınız? Yorum kısmı aşağıda.

Kadın erkek diğer adaylarla ilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

İKM ALIMI NE ZAMAN?

İnfaz koruma memuru alımının önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN