CTE Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi Görevden Alındı, Yerine Yunus Alkaç Atandı (Yunus Alkaç Kimdir , Nerelidir?)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi görevden alındı ve yerine Yunus Alkaç'ın ataması yapıldı. Peki Yunus Alkaç kimdir , nerelidir? İşte detaylar.

CTE Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi Görevden Alındı, Yerine Yunus Alkaç Atandı (Yunus Alkaç Kimdir , Nerelidir?)

CTE Genel Müdürü değişti.

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile CTE Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi görevinden alındı ve yerine Yunus Alkaç'ın ataması yapıldı. 

YUNUS ALKAÇ KİMDİR?

1969 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Alkaç, İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. Daha sonra 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1992 yılında mezun olan Alkaç,  Avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü Hukuk Bilimleri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

Sırasıyla Solhan, Eflani, Seydişehir, Ödemiş ve Bakırköy Hâkimliği, CTE Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkan Yardımcılığı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği, Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkanlığı ve CTE Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yaptı.

1 Kasım 2019'da Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanmış olup evli ve iki çocuk babasıdır.

ESKİ GENEL MÜDÜR YILMAZ ÇİFTÇİ GÖREVDEN ALINDI

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Yılmaz Çiftçi'nin görevinden alındığına yer verildi.

1971 yılında Giresun ili Şebinkarahisar  ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminden sonra 1995 yılında, İstanbul Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden mezun oldu.  İstanbul Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

1997 yılında hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Gemerek Cumhuriyet savcılığı, Narman Cumhuriyet savcılığı,  Gerede Cumhuriyet savcılığı , Gerede Cumhuriyet  Başsavcılığı görevlerine atandı.

2009 yılında Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğünde  tetkik hâkimi olarak göreve başladıktan sonra Daire Başkanlığı ve Genel Müdür  Yardımcılığı görevlerini icra etti. 17/07/2019 tarihinden itibaren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü olarak görevini yürütmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.