Adliye ve CTE Personellerine İyi Haber Geldi: Özlük Hakları İyileştirilecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Gül yaptığı açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor." diyen Bakan Gül, "Bu konuda da iyileştirici adımlarda netice alacağımıza inanıyoruz." dedi.

Adliye ve CTE Personellerine İyi Haber Geldi: Özlük Hakları İyileştirilecek

Adalet Bakanlığı ve CTE personelleri ile ilgili açıklama.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir son dakika açıklaması yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliye ve cezaevi personellerinin özloük haklaırnın iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. 

Sözlerinin başında Atatürk'ü yad eden Bakan Gül, 2021 yılı bütçe sunumunu yapmaya başladı. Bakan Gül açıklamasında, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı gibi temel politika belgelerimizin nihai hedefi hukukun üstünlüğünü güçlendirmektir. Bu belgelerin hazırlık sürecinde bir tercihi açıklıkla ortaya koyduk. Bu tercih, çalışmalarımızın şeffaf, katılımcı ve demokratik bir anlayışla sürdürülmesi yönündedir. Bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Adalet hizmetlerinin kalite ve standartlarını yükseltme yolunda ifade edilen her düşünceye kulak vereceğiz. Farklı bakış açılarından istifade ederek yolumuza d aha emin adımlarla yürüyeceğiz. Bütçe görüşmelerini, yürütmenin demokratik denetimi kadar bu katılımcı çalışmalarımıza bir katkı zemini olarak da görüyoruz çünkü daha iyi işleyen bir yargı ve daha yüksek standartlarda adalet hizmeti hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Bu itibarla, adalete ilişkin her konuyu etraflıca, soğukkanlılıkla ve objektif bir anlayışla ele almalıyız." ifadelerini kullandı.

PERSONELLERİN ÖZLÜK HAKLARI

Bakan Gül, Adalet Bakanlığı ile CTE personellerinin özlük hakları hakkında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Gül, "Personelimizin yine her türlü özlük hakkı bizim için çok önemlidir. Gerek ceza infaz kurumları gerek adliyedeki tüm personelimizle ilgili yapılanlar malum -zaman almak istemiyorum- ama özellikle bu konuda özlük haklarının genişletilmesiyle ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor, bu konuda da iyileştirici adımlarda netice alacağımıza inanıyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA