Adliye'nin O Memur Alımına Başvuru Çok Az Oldu

Adliyelerin personel alımına başvurular az oldu. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan alımda sözlü mülakatlar sonucu istenen sayıya ulaşılamadı.

Adliye'nin O Memur Alımına Başvuru Çok Az Oldu

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 1344 icra katibi alımı için ilanını geçtiğimiz Mayıs ayında yayımladı.

Adayların büyük merakla beklediği ilana başvurular Haziran ayının ortalarına kadar alındı ve onbinlerce aday katip olabilmek için başvuru yaptı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Temmuz ayında on parmak aşaması yapıldı.

Klavye aşamasını geçen adaylar Eylül ayında sözlü mülakatlara alındı ve sözlü mülakatlar Eylül ayının sonuna doğru bitti. Sözlü mülakatların sona ermesinin ardından adaylar sonuçları beklemeye başladı. 

Adliyeler ise güvenlik soruşturmalarının sona ermesinin ardından sonuçları açıklamaya başladı. Az sayıda adliyeden gelen açıklamalara baktığımızda icra katibi kadrosunda ciddi sıkıntıların olduğu görülmekte. Meslekte yükselme, maaşı bakımından diğer kadrolara oranla biraz daha iyi olan icra katipliğine yeterli başvuru olmamıştı. Örnek vermek gerekirse, Ankara Batı adliyesi 100 İcra katibi alımı için ilan yayımladı. Klavye sınavına 2000 kişi çağrılacaktı. Ama başvuru yapan sayısı 780'lerde kaldı. 

Bu sayının ise 223 'ü klavyeden geçebildi. Fakat sözlü mülakata da 300 kişinin çağrılması gerekiyor. 

TÜM İLANLAR BİR ARADA YAYIMLANDI

Zabıt katibi ile icra katibi alım ilanları aynı anda yayımlandığı için adayların çoğu zabıt katipliğini seçti. Adalet Bakanlığı 'nın 2019 yılında icra katibi alımını farklı zamanda yapması gerekmektedir. Yoksa yine bu alım gibi başvuru sayısı az olacak.

SÖZLÜ MÜLAKATLARDA DA CİDDİ ELEMELER VAR

Birçok adlilyenin alımında ise sözlü mülakata,  alınacak icra katibi sayıdan daha az kişi girdi. Tekirdağ 9 icra katibi alımı yapacaktı. Ancak klavye aşamasını sadece 6 kişi geçti. Sözlü mülakatta da 6 kişi kaldı ve adliye hiç icra katibi almadı.

DİĞER ADLİYELERDE DE AYNI DURUM

Sonucu açıklanmayan adliyelerde de aynı durum meydana geleceğe benziyor. Yeterli icra katibi alımı için sayıyı tamamlayamayan adliyelerin yakın zamanda yine ilana çıkması bekleniyor.

İcra katibi alımında KPSS şartı 70 ve alım en az lise mezunu adaylar arasından yapılıyor.

İLAN BU SAYFADA OLACAK

Katip alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara - ÖZEL HABER !!