Adalet Bakanlığı Sınavları 29 Aralık'ta Yapılacak

Adalet Bakanlığı Sınavları ile 1600 yeni personel alımı için geri sayım devam ediyor. Sınav Ankara'da 29 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek. İlgili sınava dair tüm gelişmeler pgm.adalet.gov.tr ile osym.gov.tr adresinden takip edilebilecek.

Adalet Bakanlığı Sınavları 29 Aralık'ta Yapılacak

Adalet Bakanlığı'nın 1600 Yeni Hakim ve Savcı alımı için ÖSYM tarafından uygulanacak sınavı için geri sayım devam ediyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz aylarda bakanlığın hakim ve savcı ihtiyacının giderilmesi için 1600 yeni hakim ve savcı alımı yapılacağını açıklamış, Bakan Gül'ün açıklamasından kısa süre sonra da Personel Genel Müdürlüğü ve ÖSYM'den yeni personel alımlarıyla ilgili duyurular art arda gelmişti.

Adalet Bakanlığı 1000 Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı, 500 Avukatlık Mesleğinden Hakim ve Savcı Adayı, 100 de İdari Yargı hakim adayı alımı yapacak.

Ankara'da yapılacak sınav için belirlenen tarih 29 Aralık. Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı adayı alımı için adaylar 1-8 Kasım 2018 tarihleri arasında ÖSYM'den başvurularını yapmış, ilgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için ÖSYM Geç Başvuru sayfası 20 Kasım'da açılmıştı. Sınava ait tüm gelişmeler Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü sayfasından ve ÖSYM resmi internet sayfasından takip edilebilecek.