1 Nisan tatil müjdesi verildi! Sadece 1 gün sürecek

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik yeni talimatlar geldi. Bu doğrultuda, seçimlerde görev alan kamu personeline 1 günlük izin verileceği kararı valilik onayı ile resmileşti. İşte tüm detaylar...

1 Nisan tatil müjdesi verildi! Sadece 1 gün sürecek

Yaklaşan 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili yeni bir karar alındı. Seçimlerde görev alacak olan kamu personeline 1 gün izin verilmesi kararı, valilik olurlarıyla kamu kurumlarına iletilmeye başlandı.

Bu doğrultuda, 31 Mart tarihinde yerel seçimlerde görev alacak kamu personeli için 1 Nisan tarihinde izin düzenlemesi yapılacak. Kamu kurumlarına iletilen yazıda, seçim günü görev alacak personelin ertesi gün izinli sayılacağı belirtilirken, okulların da aynı şekilde 1 Nisan tarihinde tatil olacağı bilgisi iletilmiştir. Özellikle seçimler için yoğun bir şekilde kullanılacak olan okulların eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi amacıyla alınan bu karar, seçim materyallerinin sınıflardan çıkarılması ve okulların düzenlenmesi açısından önem arz etmektedir.

Ancak belirtilmelidir ki, seçim görevi almayan okul yöneticileri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için herhangi bir izin düzenlemesi söz konusu değildir. Bu kapsamda, seçim dışında normal görevlerine devam edecek olan personelin çalışmaları devam edecektir.