Devlet kesenin ağzını açtı! O şarta göre 150 bin TL yerine 500 bin TL hibe verilecek

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ferhat Sarıçam, İŞKUR tarafından engelli ve eski tutuklulara yönelik sosyal yardım başvurularının başlatıldığını duyurdu.

Devlet kesenin ağzını açtı! O şarta göre 150 bin TL yerine 500 bin TL hibe verilecek

Karabük Çalışma ve İş Kurumu'nun (İŞKUR) İl Müdürü olarak görev yapan Ferhat Sarıçam, yaptığı bir açıklamada kendi işini kurmak isteyen verilen 150 bin lira desteğin 400 bin liraya çıkarıldığını söylerken yine kendi işinin sahibi olmak isteyen eski hükümlü olan girişimcilere verilen 110 bin lira desteğin ise 300 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Sarıçam, korumalı işyeri projesi için 150 bin lira olan kuruluş sermayesi desteğinin de 500 bin liraya çıkarıldığını kaydetti.

E-devlet üzerinden başvuru

Devlet kesenin ağzını açtı! O şarta göre 150 bin TL yerine 500 bin TL hibe verilecek

Ferhat Sarıçam, konuyla ilgili açıklamasında “Engelli çalıştırmayan işverenlerden ve eski hükümlülerden toplanan idari para cezaları sayesinde engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu, işe ve işyerlerine uyumlarının sağlanması ve engellilere yönelik projeler hazırlanmakta ve bu projeler hayata geçirilmektedir. Kendi işinin sahibi olmak isteyen engellilerin 7 Haziran saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden online kayıt yaptırmaları gerekiyor. STK'lar, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kuruluşlar Engelliler için çalışan kamu çalışanları projelerini hazırlayıp bakanlığa sunabilirler. Karabük İl Çalışma ve İstihdam Genel Müdürlüğü'ne 7 Haziran 2024'e kadar elden ya da posta yoluyla iletebilirsiniz. Aynı zamanda kendi işinin sahibi olmak isteyen eski mahkûmların da belirlenen tarihten önce planlarını Adalet Bakanlığının ilgili birimlerinin aracılığıyla Karabük İl Çalışma ve Çalışma Genel Müdürlüğümüze iletmeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.