Tapusunda adı soyadı yazanlar dikkat! e-Devlet'ten acilen kontrol edin

Tapu sahipleri için uyarı niteliğinde haber geldi. Gelen haber kapsamında siz de e-devletten kontrol edebileceksiniz.

Tapusunda adı soyadı yazanlar dikkat! e-Devlet'ten acilen kontrol edin

Ev, arsa, araba veya diğer gayrimenkullerde tapu sahipleri olan kişilere uyarı niteliğinde haber geldi. Gelen haber kapsamında ise günümüzde verilen vekaletlerin çoğunun yanlış olduğu iddia edildi. 

Tapu işlemleri yaparken vekalet işlemleri yapan kişiler için uyarı niteliğinde haber geldi. Özellikle Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı tarafından detaylı bilgi verildi. Verilen bilgi kapsamında ise vekalet vermenin günümüzde farklı yapıldığı ve genelde yanlış olduğu ayrıca vekalet verenin vekil sözleşmesi yapıldığına ifade eden Özelmacıklı tarafından; 

t

Vekalet belirli başlı koşullara bağlı olarak güvene dayalı bir sözleşme olarak bilinen işlemin niteliği tanımlanmıştır. Vekaletnameyi düzenleyen yetkili kurum noterler olmaktadır. Yurt dışında yerleşik olarak yaşayan yurttaşlar için Türk Elçilik ve Konsoloslukları vekaletname yapabilir. Tapu dairelerinde ise vekalet işlemleri yapılmaktadır. Bu konuyla ilgili de karşımıza çıkan tüm risklere dikkat etmeniz gerekiyor. 

Vekaletnamenin herkesin sınırını kapsayan ve o taşınmaz için mümkün olan süre kapsamında işlem görecektir. Mesela bir notere gidip standart bir alım vekaleti verdiğinizde ipotekli hacizli bir taşınmaz da düşük bir bedel gösterilerek alınabilmekte. Verdiğiniz satış vekaletinde de aynı işlemi yapmanız gerekiyor. Tüm işlemleri doğru bir şekilde yapmalı ve vekalet verenin son durumunu yansıtır vesikalık fotoğrafıyla mühürlemeniz gerekir. 

Vekalet verdiğiniz zaman tüm işlemleri doğru yapmazsanız vekaletiniz geçersiz sayılacak ve verdiğiniz zaman da işlemleri doğru yapmanız gerekmekte.