Dolar kurunda ortalık yangın yerine dönecek! Bomba etkisi yaratacak tarih verildi

Son zamanlarda piyasalarda yaşanan hareketlilik ile birlikte elinde parası olan herkesin gözü kulağı dolar kurunda, vatandaşlar piyasadaki bu dalgalanmanın nasıl bir yol izleyeceğini merak edip araştırıyorlar. Sorularınızın yanıtı ünlü ekonomistten geldi. İşte detaylar…

Dolar kurunda ortalık yangın yerine dönecek! Bomba etkisi yaratacak tarih verildi

Piyasada yaşanan yükseliş yatırım yapacakların nasıl bir yol izleyeceklerini bulmalarında zorluyor. Sıcak bir gelişme yaşandı ve ünlü ekonomistten bir açıklama geldi. Detaylar haberimizde…

otomobil

DOLAR KURUNDA FIRTINA KOPACAK: UZMANI NET TARİH VERDİ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda tasarruf yapanları uyardı ve dolar için fırtınanın zamanını verdi.

Türkiye'de ekonomi yönetimindeki belirsizlik ve TL'nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesi yatırımcıları güvenli liman arayışına itiyor. Bu durumda yatırımcıların tercih ettiği yatırım aracı dolar kuru oluyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuruna ilişkin tahminleriyle yatırımcıların ilgisini çekti. "Dolar kahini" olarak da bilinen Geçer, dolar biriktirenleri bir kez daha uyararak, mevcut durumu dikkate almaları çağrısında bulundu. Son dönemde Merkez Bankası'nın faiz kararları nedeniyle dolar kurunda dalgalanma yaşandı. 2024 yılının şafağında dolar/TL kuru rekor üstüne rekora ulaşırken yatırımcılar durumu endişeyle izliyor.

DOLAR 50 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR

Selçuk Geçer şu ifadelere yer verdi:

“Dolar birikimi olanlara yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Geçer'e göre, enflasyonun artması ve makroekonomik alanda yapılacak herhangi bir müdahalenin olmaması durumunda doların 50 TL'ye kadar yükselebileceği bir tablo ortaya çıkabilir. “

Gecer, dolar kurunun belirli seviyelerde (30, 32, 35 veya 29 gibi) sabitlenmesinin endişe verici iç bütçe açıklarına ve ciddi likidite faiz hesaplama sorunlarına yol açabileceğine inanıyor.

FED FAİZ KARARININ ARDINDAN DOLARDA SON DURUM

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklaması piyasaları merakla bekletti ancak beklentilerle tutarlı bir faiz değişikliği yapmadı.

Uzmanlar, Fed'in faiz kararı sonrasında yabancıların dolar/TL kurundan Türk lirasında uzun pozisyon almasını çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Dolar/TL kurunda son üç gündür düşüş sinyalleri görülürken, 9 Nisan'da aniden 31,76 TL'ye geriledi.

Uzmanlar, yakın gelecekte olumsuz bir gelişme yaşanmaması durumunda yabancı sermaye girişiyle birlikte 31,76 TL seviyesinin yeniden ayarlanması ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor.

DOLAR NE KADAR?

Altın ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar iç ve dış piyasaları etkiliyor ve insanlar tarafından büyük ilgiyle izleniyor.

ABD Doları: 32,38 (Alış) - 32,38 (Satış)

EURO: 34,70 (Alış) - 34,74 (Satış)

STERLİN: 40,25 (Alış) - 40,45 (Satış)

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR