Ankara, İzmir, İstanbul için az önce duyuruldu! Toplu ulaşım ücretsiz oldu!

30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla, İstanbul, İzmir ve Ankara'da 65 yaş sınırı olmaksızın herkese ücretsiz ulaşım hakkı getirildi. İşte detaylar...

Ankara, İzmir, İstanbul için az önce duyuruldu! Toplu ulaşım ücretsiz oldu!

İstanbul, İzmir ve Ankara'da yaşayanlar için müjdeli haber geldi! 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete kararları, toplu taşıma düzenlemelerinde devrim niteliğinde bir değişiklik getirdi. Artık 65 yaş sınırı olmadan herkese ücretsiz ulaşım imkanı sunulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8415), yeni toplu taşıma düzenlemelerini içeriyordu. Bu kararla, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dönemlerinde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bazı toplu taşıma araçları herkese ücretsiz hizmet sunacak. Bu kapsamda, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı gibi raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz olacak.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE 1 MAYIS VE 19 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

otobüs

Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 1 Mayıs Çarşamba ve 19 Mayıs Pazar günleri, toplu taşıma araçları ücretsiz olacak ve 65 yaş sınırı aranmayacak. Bu süreçte, vatandaşlar bayram coşkusunu yaşarken, otobüs, metro ve Marmaray gibi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Bu düzenlemeyle, şehirler arası ulaşımda daha fazla erişilebilirlik ve katılımcılık sağlanması hedefleniyor.