Saç boyasına veda ettiren tarif! Beyaz saçları kömür karasına çeviren yöntem

Yaşlandıkça saçlarınız beyazlamaya başlar. bazen beyaz saçlar genç yaşlarda da ortaya çıkabilir. Birçok faktör saçın yaşlanmasına neden olur. Vitamin ve mineral eksiklikleri, stres, hormonal dengesizlik ve düzensiz beslenme şeklindeki çok sayıdaki faktör saçların erkenden beyazlamasına neden olabilir. Beyaz saçları olan herkes saç boyası ile ondan kurtulmaya çalışırken saç boyası çok fazla kimyasal madde içerdiğinden saça zarar verecek ve saç sağlığını etkileyecektir. Beyaz saçların evde boya ürünlerini kul

Saç boyasına veda ettiren tarif! Beyaz saçları kömür karasına çeviren yöntem

Beyaz saç doğal bir yaşlanma süreci şeklinde kabul edilmektedir. Saçınızdaki beyaz saçlar yaşla birlikte artar. Araştırmalar ayrıca gri saçın, saça renk veren pigment olarak bilinen melaninin azalmasından kaynaklandığını gösteriyor. Zamanla saç foliküllerindeki melanin üretimi yapan hücreler hasar görmekle birlikte ölebilir, bu durum da melanin üretiminin azalmasına ve sonunda saçın grileşmesine neden olabilir. 

Saçınızdaki beyazları gizlemek için saçlarınızı boyamak isteyebilirsiniz. Ancak saçlarınızı sürekli boyamanın saç köklerine zarar vereceği gibi saçların zarar görmesine, dökülmesine, cansız görünmesine neden olduğu söylenmektedir. 

Saç boyasına veda ettiren tarif

Her ne kadar saçların erken beyazlamasını önleyen bir tedavi mevcut olmasa da, bazı hayat tarzı değişiklikleriyle tedaviler daha fazla yaşlanmayı yavaşlatmaya ya da önlemeye yardımcı olabilmektedir. Saç boyası kullanmadan da beyaz saçları gidermek mümkündür. Beyaz saçları önlemek ve beyaz saçların eski rengine dönmesi için yöntemlere başvurmayı unutmayın. 

PANCAR SUYU 

Pancar suyu gri saçların önlenmesinde etkili olabilir. Pancar suyu aynı zamanda saç köklerini besleyerek saç dökülmesini önler. 15 gün boyunca saça eşit miktarda uygulanan pancar suyunun beyaz saçların giderilmesine yardımcı olabildiği söylenmektedir.

Biraz turp kaynatın ve suyun soğumasını bekleyin. Saçınıza uyguladıktan sonra bir saat bekletin. Suyla durulayın. Pancar suyunun saçınıza mor-kırmızı bir renk verebileceğini görebilirisiniz.

KINA 

Kına uygulamasının beyaz saçlardan kurtulmanın en doğal olan yollarından biri olduğu bilinir. açınıza kına uygulamak aynı zamanda saçınızın beslenmesine ve güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. 

Kına tozuyla suyu karşıtırın. Saçınıza uyguladıktan sonra birkaç saat bekleyin. Suyla durulayın. Kına saçınıza turuncu-kırmızı bir renk verebilir. 

Saç boyasına veda ettiren tarif

RAVENT OTU

Bu bitki aynı zamanda ravent olarak da bilinir. Farklı bölgelerde ravent, dağ muzu, hintçe ravent-i, ravendiyye, romatizma, romatizma ve ravent isimleriyle de anılmaktadır.

Ravent kökünü suda kaynattıktan sonra soğutun. Saçınıza uygulayıp bir saat kadar bekletin. Suyla durulayın. Ravent saçınızı kırmızımsı kahverengiye çevirebilir.

PAPATYA

Papatya saça parlaklık kazandırmak için kullanılmaktadır. Papatya çayı hazırlayın ve soğutun. Saçınıza uygulayıp bir saat kadar bekletin. Suyla durulayın. Papatya suyunun saçınıza açık sarı verebileceğini görebilirsini.

CEVİZ

Ceviz saç köklerini besleyerek saçların sağlıklı bir şekilde zamasına yardımcı olmaktadır. Ceviz beyaz saçlarınızı koyulaştırabilir.

Siyah cevizin kabuklarını kırıp suda haşlayın. Soğumaya bırakın ve saça uygulayın. Bir saat kadar bekletin ve suyla iyice durulayın. Siyah cevizin saçlarınızı koyu kahverengi renge dönüştürdüğünü görebilirsiniz.