Evine doğalgaz faturası gelenlere son dakika müjdesi! O tarihe kadar tek kuruş ödemeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm hanelere 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği müjdesini duyurdu.

Evine doğalgaz faturası gelenlere son dakika müjdesi! O tarihe kadar tek kuruş ödemeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan 2023'te açıklanan ve enerji maliyetlerindeki artışa karşı hanelere destek sağlamayı amaçlayan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının, 1 Mayıs 2024'te sona ereceği açıklandı. Nisan ayında 19,7 milyon haneye 25 metreküp doğalgazın bedeli olan 150 lira değerinde ücretsiz doğalgaz sağlanacak.

25 Metreküp Ücretsiz Doğalgaz Desteği

Türkiye'de konutlarda doğalgazın metreküp fiyatı, dağıtım bedeli ve vergiler dahil ortalama 6 lira civarındadır. 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği, konutların mutfak ve sıcak su ihtiyacına denk gelen miktarı karşılıyor ve 150 liralık bir avantaj sağlıyor. Temin edilmeyecek olan ücret, doğrudan faturaya yansıtılmayacak ve bu sayede haneler önemli bir enerji maliyetinden kurtulmuş olacak.

Evine doğalgaz faturası gelenlere son dakika müjdesi! O tarihe kadar tek kuruş ödemeyecekler

Emekliler ve düşük maaşlılar için enerji desteği de gündemde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak protokoller sayesinde doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanması planlanıyor. Emeklilerin enerji giderleri üzerindeki yükünün de hafifletilmesi amaçlanıyor. Yine enerji desteklerinin emeklilere de yaygınlaştırılması üzerinde çalışılıyor.

Mayıs Ayı İçerisinde Zam Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Bayraktar, tüm kesimlerin desteklenmesinin doğru olmayabileceğini söyledi. Bakan, maliyetlerin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut kaynaklar doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

Doğalgaz ve elektrik zamları hakkında da konuşan Bakan Bayraktar, mayıs ayında zam beklenmediğini belirtti. Ama bununla beraber petrol fiyatlarının artış eğiliminde olduğunu ve doğalgaz fiyatlarının bu durumdan etkilenebileceğini de sözlerine ekledi.