Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı! TCKN ile hemen kontrol edin

Evde bakıma ilişkin maaş ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca aylık olarak engelli bireylerin ve ailelerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Bu yardıma ihtiyacı olan bireyler ve aileler özellikle mayıs ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını merak ediyor.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı! TCKN ile hemen kontrol edin

Mayıs ayından bu yana bakım parası alan vatandaşlar ve aileleri bu ödemenin ne zaman yapılacağını sabırsızlıkla bekliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılan bu aylık düzenli ödemeler birçok haneye gelir kaynağı oluşturuyor.

"Mayıs ayında evde bakım ödemesi yapılan iller listesi"

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı

Evde sağlık harcamaları her ayın belirli bir gününde düzenli olarak hesabınıza yatırılır. Evde bakım maaşlarının Mayıs ayında ödenmesine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu tür ödemeler ayın 15'i ile 31'i arasında hesabınıza yansıtılacaktır. Bu konuyla ilgili bir açıklama gelir gelmez haberlerde yayınlayacağız.

Sorgulamalar SMS ve e-devlet yoluyla yapılabilecek

Evde bakım ücretini e-Devlet Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri sayfası üzerinden şifreniz ve TC kimlik numaranız kullanılarak talep edebilirsiniz. Bakım ödenekleri SMS yoluyla da bildirilebilmektedir. BAKIYE yazıp 4747'ye SMS göndererek talepte bulunabilirsiniz.