Kırışıklık kremlerini çöpe atın! Bu karışım kırışıklıkları ütü gibi açıyor

Kırışıklıklar, ince çizgiler ve cilt sarkmaları yaşlanmanın en gözle görülür belirtileridir. Cildinizin erken yaşlanma durumunu önleyebilmek adına düzenli bakım yapmanız gerekir. Ancak kullandığınız bakım ürünleri istenilen etkiyi yaratmayabilir. Bu nedenle cilt bakımınızı doğal yağlar ile destekleyebilirsiniz. Bazı doğal yağların cildin alt katmanlarına inerek erken kırışıklıkları ve cilt yaşlanmasını önlediği söylenmektedir.

Kırışıklık kremlerini çöpe atın! Bu karışım kırışıklıkları ütü gibi açıyor

Yaşlandıkça cildinizde yaşlanma belirtileri görülmeye başlar. Göz altındaki çizgiler, kırışıklıklar ve torbalar yaşlanmanın en belirgin belirtilerindendir. Özellikle vücutta kollajen üretimi azaldıkça cilt hızla yaşlanır. Dengeli beslenme ve düzenli cilt bakımı cilt yaşlanmasını önlemek için önemlidir. Ancak cilt bakımı kırışıklıkların üzerinde istenen etkiyi yaratmayabilir. Bu durumda destek ürünlerinden faydalanmalısınız.

Derin kırışıklıklar cildinizdeki pürüzsüz yapıyı bozuyorsa endişelenmeyin. Kırışıklıkların, ince çizgilerin ve yaşlılık lekelerinin görünümünü azaltır. Doğal yağları cilt bakım rutininize ekleyerek estetik operasyonlara gerek kalmadan cildinizi gençleştirebilirsiniz. Son zamanlarda cilt bakımında doğal yağların kullanımı oldukça popüler hale geldi. Bazı doğal yağlar, cildi yenileyici ve aynı zamanda da sıkılaştırıcı özellikleri nedeniyle cildin erken yaşlanmasını önler.

cilt bakımınıda doğal yağlar

Doğal yağlar, düzenli kullanımda cildiniz 10 yıl daha genç görünecektir. Eğer derin kırışıklıklarınız varsa ve ameliyatsız daha genç görünmek istiyorsanız bu doğal yöntemleri deneyin.

BUHUR YAĞI

Buhur yağı derin kırışıklıklara karşı oldukça etkilidir. Antioksidan kaynağıdır ve vücutta kollajen üretimini arttırır. Bu yağ, antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve aynı zamanda cildin sıkılaşmasına da yardımcı olabilir. Tüm bu özellikler sığla yağını derin kırışıklıklar için mükemmel bir seçim haline getirir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

En popüler doğal cilt bakım yağı hindistan cevizi yağıdır. Hem saçlarda hem de cilt bakımı için kullanılan bu doğal yağ, güçlü nem kaynağıdır. Ciltteki kurumayı önler ve nem dengesini korur. Ayrıca hindistan cevizi yağı cildinizi onarır, erken yaşlanma belirtilerini mükemmel şekilde ortadan kaldırır. Hindistan cevizi yağını cildinize masaj yaparak uygulamak kan dolaşımını da artırır.

SARDUNYA YAĞI

Sardunya yağı, cildinize iyi gelen antioksidanlar açısından zengin bir hazinedir. Kan dolaşımıyla cilt elastikiyetini artırır. Sarkan cildi sıkılaştırır, göz çevresindeki kırışıklıkları azaltır.

cilt bakımınıda doğal yağlar

AVOKADO YAĞI

Avokado yağı cildi güçlendirir ve dış etkenlerden korur. Özellikle güneş ışığının zararlı etkileriyle mücadele eder. Avokado yağı A vitamini ve K vitamini içerir ve antioksidanlar bakımından zengindir. Avokado yağı cildinizin her zaman canlı kalmasını sağlar. K vitamini sayesinde cildin elastikiyeti artar. Bu nedenle avokado yağı yaşlanma belirtileriyle savaşır ve cildin sıkı, genç, pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.

KUŞBURNU YAĞI

Kuşburnu yağının içeriğindeki maddeler sayesinde kırışıklıklar, ince çizgiler, yaşlılık lekeleri ve hiperpigmentasyon azalır. Kuşburnu yağı A vitamini açısından zengindir. A vitamini, beta-karoten ve likopen içerdiğinden yaşlanma karşıtı en iyi esansiyel yağ olarak kabul edilmektedir. Kuşburnu yağı aynı zamanda kolajen üretimini de destekler. Cildi nemlendirmekle kalmaz olgun cildin her zaman için genç ve canlı görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

TATLI BADEM YAĞI

Botoks etkisine sahip güçlü bir doğal yağ istiyorsanız tatlı badem yağı en iyi seçimdir. Tatlı badem yağının düzenli kullanımı kırışıklıklar ve ince çizgiler üzerinde gözle görülür azalma sağlar. Yüksek düzeyde A vitamini ve omega-3 yağları gibi esansiyel içerikli yağ asitleri ayrıca cildinizi güneşin zararlı ışınlarından da korur.

Tüm cilt tipleri tatlı badem yağını kullanabilir. Tatlı badem yağı özellikle hassas veya kuru cilt tipine sahipseniz cilt bakımında oldukça faydalıdır.

cilt bakımınıda doğal yağlar

Yaşlanma karşıtı yağlar nasıl kullanılır?

Doğal yaşlanma karşıtı yağları cildinize doğru şekilde uygulamak çok önemlidir. Doğal yağlar doğrudan uygulanabileceği gibi diğer yağlarla karıştırılarak maske olarak da uygulanabilir. Cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra bir damla yağı cildinize masaj yaparak uygulayın.

Her zamanki nemlendiricinize ya da fondöteninize birkaç damla kadar doğal yağlardan ekleyebilirsiniz. Badem yağı ve jojoba yağı gibi doğal yağlar makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Ölü cilt hücrelerini uzaklaştırmak ve yenilemek adına peelinginize birkaç damla kadar doğal yağ ekleyebilirsiniz.

Not: Hassas, akneye yatkın veya alerjik cildiniz varsa yukarıda özelliklerinden bahsettiğimiz yağları kullanmadan önce bir uzmana danışmanızı öneririz.