Kuru öksürüğü bıçak gibi kesen bitki! Boğazı ciğeri tertemiz yapıyor

Eğer mevsim değişikliklerinde sürekli öksürükten rahatsız oluyorsanız veya boğazınızdaki inatçı balgamı atamıyorsanız, şu yöntemi uygulamayı deneyebilirsiniz. İşte öksürük ve balgama iyi gelecek bazı ipuçları...

Kuru öksürüğü bıçak gibi kesen bitki! Boğazı ciğeri tertemiz yapıyor

İklim değişiklikleri nedeniyle bağışıklık sistemi hassas kişilerin sıkça rahatsızlanmasına yol açabiliyor. Ayrıca, hava koşullarındaki nem oranındaki dalgalanmalar, boğaz kuruluğu gibi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarabiliyor. Bu tür sağlık sıkıntılarından kaçınmak isteyenler, alternatif yöntemlere yönelerek destek arıyorlar.

öksürük

BOĞAZ İLTİHABINI GİDERİYOR

Mevsim değişikliklerinde sıkça başvurulan bu şifalı bitki, kuru öksürük ve boğaz iltihabı gibi sorunlara karşı koruma sağlıyor.

Bu bitki aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve böylece vücudunuzun mevsim geçişlerine karşı daha dirençli olmasına yardımcı oluyor.

Kronik kuru öksürüğe karşı, karabiber ve bal ile hazırlanan aromatik bir çay deneyebilirsiniz. Sıcak suya bir çay kaşığı toz karabiber ekleyin ve tatlandırmak için bir tatlı kaşığı bal ilave etmeyi ihmal etmeyin. Bu karışım, öksürüğünüzü yatıştıracak ve boğaz ağrınıza iyi gelecektir. Ayrıca, bu tarifin balgam söktürücü özelliği de mevcuttur.

Bağışıklık sisteminiz zayıfsa, gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlamak için zencefilli çay içmeyi de düşünebilirsiniz.