Hastanelerde Yeni Dönem: 3 Önemli Değişiklik

Akşam Gazetesi 'nden Özgül Östürk, bugün kaleme aldığı yazısında hastanelerde artık yanlış tahlil sonucu verilmesinin tarih olacağını duyurdu. Turkcell tarafından geliştirilen yazılım ile hastanelerde artık tahlil sonuçlarının verilmesi gibi hatalar tarihe karışıyor. 

Hastanelerde Yeni Dönem: 3 Önemli Değişiklik

Hastanelerde bir dönem sona eriyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Şehir hastanelerinde hastaların hayatını kolaylaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Şehir Hastanesi 'nde bir basın toplantısı düzenleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Yozgat Şehir Hastanesi'nin dijital dönüşüm sürecinde öne çıkardığımız Hastane Bilgi Yönetim Sistemi'yle tüm sağlık verileri mobil cihazlardan takip edilebilirken, kiosklarla sıra almak, tahlil sonuçlarına ulaşmak da artık çok kolay" dedi.

Erkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ayrıca bu sistem radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemi teknolojisiyle entegre çalışarak hasta güvenliğini artırıyor. Böylece bebeğin kaybolması, karıştırılması sorunu ortadan kalkıyor."

RUMUZ KULLANABİLECEKSİNİZ

Adana, Yozgat, Eskişehir, Elazığ ve Bursa Şehir HastaneLERİNİN DE dijitalleştirilmesini de üstlenen Turkcell, toplam 5500 yatak kapasiteli şehir hastanelerinin dönüşümünü sağlayacak. Turkcell'in, şehir hastanelerinde hasta mahremiyetini sağlayan 'Rumuz Uygulaması'yla da dikkat çekiyor. Buna göre isminin ekranda görünmesini istemeyen hastalar, artık sıra numarası veya seçtiği bir rumuzu da muayene esnasında kullanabilecek.

NAVİGASYONLA HER YERİ BULACAKLAR

Erkan açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Röntgenler, raporlar ve kan testleri bu üstün teknolojilerle elden ele dolaşmıyor. Hasta sağlığıyla ilgili tüm bilgiler, doğru bir şekilde kayıt altında alındığı gibi direkt doktorların ekranına düşüyor"

Şehir hastanesindeki Turkcell'in yenilikçi teknolojileri bundan ibaret değil. İlk örneği Yozgat'ta hayata geçirilen hastane içi navigasyon sistemi Adana'da da olacak. Bu navigasyon aracılığıyla büyük bir alan içerisine yayılan şehir hastanesindeki her türlü birimi kolayca bulmak mümkün oluyor. Erkan, hastane mikrobunu tespit eden sensör teknolojileri için de altyapılarının hazır olduğunu söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara