Bir Siyanür Dehşeti Daha: 11 Ölü (Siyanür Nedir, Nasıl Zehirler)

Son dakika haberi: İstanbul 'da bir siyanür dehşeti daha yaşandı. 1'i çocuk 3 kişinin öldüğü olayda siyanüre rastlanıldığı bildirildi. Peki siyanür nedir? Nasıl zehirler? İşte detaylar.

Bir Siyanür Dehşeti Daha: 11 Ölü (Siyanür Nedir, Nasıl Zehirler)

Bir siyanür dehşeti daha.

İstanbul Bakırköy'de bir evde biri çocuk olmak üzere 3 kişinin cansız bedenleri bulundu.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakırköy Kaymakamlığı tarafından feci olayla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Osmaniye Mahallesi'nde şüpheli ölüm ihbarı alınmış söz konusu adrese intikal eden ekiplerimiz biri çocuk 3 kişinin cansız bedeni ile karşılaşmıştır. Olay ve nedeni ile ilgili araştırmalar devam etmektedir"

Bakırköy Kaymakamlığı yaptığı açıklamada 1'i çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği evde yapılan aramada siyanür tespit edildiğini bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda 8 kişi daha siyanürle intihar etmişti. 

SİYANÜR NEDİR? NASIL ZEHİRLER?

Siyanür ve siyanür çeşitleri birçok sanayi alanında tüketilir. Yaygın olarak hidrosiyanik asit siyanürü kimyasal madde üretiminde, hayvan yeminde ve haşere ilaçlarında kullanılır. Sodyum siyanür ise genellikle madencilikte olmak üzere kimya sanayi ve optik endüstrisinde de kullanılır.

Yüksek miktarda siyanür, vücudumuz için tehlike arz etmesine rağmen eser miktarda vücudumuzda ve çeşitli yiyeceklerin içinde bulunur. Vücutta depolanmaz, kanserojen değildir. Günümüzde en çok sigara dumanı ve yangınların dumanının solunması ile maruz kalınmaktadır. Siyanür kanda bulunan methemoglobin'e irreversible (geri dönüşümsüz) bir şekilde bağlanarak etkinlik gösterir. 

Potasyum siyanür zehirlenmesi etkisini çok hızlı bir şekilde kendini gösterir. Neredeyse anında solunduğunda veya mideye salındığında - birkaç dakika sonra gibi kısa zamanda . Deri ve mukoza siyanid sayesinde yavaşça emilir. Potasyum siyanür zehirlenmesi belirtileri, alınan doza ve zarara karşı kişisel duyarlılığa bağlıdır.

Siyanik potasyum, alındığında, toz ve çözelti buharlarının solunması ile zehirlidir; Ayrıca, özellikle hasar görmüşse cilde nüfuz edebilir. İnsanlar için ölümcül potasyum siyanid dozu, vücut ağırlığının 1.7 mg'ıdır. İlaç yüksek derecede toksik madde grubuna aittir, kullanımı tüm olası ciddiyetle kontrol edilir.