Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haber:i: İşte İndirim Süreleri

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması. Yapılan açıklamada örtülü af için infaz yasası düzenlemesinin AK Partili yetkililerin görüşme yaptığı ve düzenlemeyi hazırladığı bildirildi.

Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haber:i: İşte İndirim Süreleri

Son dakika: Mahkumlara af ile ilgili yeni bilgi.

Cumhuriyet 'ten Emine Kaplan , bugün kaleme aldığı yazısında mahkumlara af ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Örtülü affın geleceğini söyleyen Emine Kaplan, ceza indiriminin 1. Yargı Paketine alınmadığına yer verildi. 

Cezaların İnfazı ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa 'da yapılacak değişiklik ile örtülü af geleceğini söyleyen Kaplan, söz konusu kanun hakkında  AK Parti Grubu ’nda, grup yöneticileri, Adalet Bakanlığı bürokratları ve hukukçu milletvekillerinin bir toplantı yaptığını söyledi. 

Vekiller infaz düzenlemesi için uyuşturucu ve cinsel suçlarda kriterlerin farklı olması gerektiğini ifade etti. 

Kamuoyunda af olarak bilinen , ancak ceza indirimi olarak nitelendirilen düzenlemenin şimdiki halinde , ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası alanlar 30, ömürboyu ceza alanlar 24 yıl, diğer hapis cezalarında ise mahkumlar , ceza miktarının yüzde 66 'sını yatıyor. 

Suç işleme için örgüt kurmak ve yönetmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet alanlar 36, aynı suçtan sadece müebbet alanlar 30, süreli cezalarda ise 4'te 3 'ü infaz süresi oluyor. 

İnfaz yasası ile yapılacak düzenlemede tüm hapis cezalar için standart 1 yıl uygulamasının yerine cezanın süresine göre 5 'te 1 oranı üzerinden denetimli serbestlik hükmü getirilecek. 

Mahkeme 20 yıl hapis verirse infaz süresi 10 yıl olacak. Aynı hükümlü denetimli serbestlikten faydalanırsa bu süre 8 yıl olacak. 

Af bekleyenler bu sayfada >>> TIKLA KATIL

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN