4 gün mesai 3 gün tatil için start verildi! Türkiye'de devrim gibi karar

Türkiye genelinde yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Alınacak yeni karar ile 4 gün mesai 3 gün tatil uygulaması yapılacak...

4 gün mesai 3 gün tatil için start verildi! Türkiye'de devrim gibi karar

Dünya genelinde giderek yaygınlaşan durumlar arasında çalışma saatleri yer almaktadır. Bildiğiniz gibi çoğu iş yerinde çalışma saati kuralına uyulmamaktadır. Bu kapsamda çalışma saatiyle ilgili düzenleme gündeme geldi. Alınan kararla beraber haftada 4 gün mesai, 3 gün tatil uygulaması dünya genelinde yaygınlaşmaya başladı. 

Dünya genelinde giderek artış gösteren haftada 4 gün mesai uygulaması pek çok şirkette benimsenmeye başlasa da bu sistem henüz emekleme aşamasında yer alıyor. Bu uygulama eğer işe yararsa hemen her şirket tarafından kullanılması bekleniyor. Elbette henüz konuyla ilgili net bir açıklama hiç bir şirket tarafından yapılmadı. Yeni açıklamalar olduğu takdirde elbette sizlerle paylaşacağız. 

Türkiye'de O Sistem Başladı! 

İş

Türkiye genelinde yalnızca bir şirket haftada 4 gün çalışma sistemine geçti. Yeni çalışma düzeninin etkileri ve sonuçları henüz tam görülmemekle beraber şuan yeni başlamış durumda. Türkiye de pek çok şirket emeğe dayalı olarak çalıştığı için haftada 4 gün çalışma modelinin üretim kapasitesini düşüreceği düşünülmekte. Bundan ötürü bu sisteme ayak uyduracak olan firmaların bazı teşviklere ihtiyacı olabilmekte. Devlet tarafından teşvikler ve destekler sağlanırsa ancak bu uygulamanın işe yarayacağını söylemek mümkün. Fakat bu destek ve teşviklerin nasıl olacağı ve etkili olup olmayacağı henüz netleşmedi. 

Türkiye genelinde bazı şirketler personelini 8 saat çalıştırırken bazı şirketler 10 saat çalıştırmakla beraber cumartesi de çalışma olmasını istemektedir. Hal böyle olunca elbette bu şirketlerin bu uygulamaya geçmesi oldukça zor olacaktır. Bu uygulamaya geçen şirketler de ne gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarını gösterdikleri takdirde diğer şirketler için teşvik edici olacaktır.