KPSS'siz PÖH Alımı Hayal Mi Oldu?

PÖH alımı beklentileri arttı, fakat ilan ve duyuru gelmiyor.İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın sitesinden (www.pa.edu.tr) POMEM, PMYO, PAEM duyuruları art arda gelmişti fakat Polis Özel Harekat Alımıyla ilgili hiç bir duyuru yok.İçişleri Bakanlığı'ndan Jandarma personel alımı duyuruları ve diğer polis alımı duyuruları MSB'den de askeri personel alımı (Uzman Erbaş, Sözleşmeli Er, Subay, Astsubay) ilanları art arda gelirken, PÖH duyurusu gelmemesi binlerce

KPSS'siz PÖH Alımı Hayal Mi Oldu?

En az lise ve dengi okullardan mezun KPSS Şartsız yeni PÖH alımı müjdesi bekleyen adayların umutları günden güne tükeniyor. 

23. Dönem POMEM'in PÖH olarak gerçekleşmesini bekleyen adaylar Polis Akademisi Başkanlığı'nca geçtiğimiz aylarda yapılan duyurunun ardından bu konudaki umutlarını da yitirmiş, tüm dikkatlerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelecek açıklamalara çevirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Polis Özel Harekat alımı ile ilgili suskunluğunu sürdürüyor. Polis Memuru ve Jandarma alımlarıyla ilgili zaman zaman açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, PÖH alımı konusunda hiç bir açıklamada bulunmuyor.

PÖH DUYURUSU BEKLENTİSİ GÜNDEN GÜNE AZALIYOR

PAEM, PMYO ve POMEM ile ilgili geçtiğimiz aylarda art arda duyurularda bulunan Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Özel Harekat alımı konusunda hiç bir bilgi paylaşmış değil. Bu gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz aylarda teşkilat içerisinden gönüllülük esasına göre 500 yeni özel harekat polisi gerçekleştirildiği öğrenilmişti. Sosyal medyada bir süredir dolaşan iddialar da tartışmalara yol açıyor. Sosyal medyada polis özel harekat alımlarıyla ilgili gruplarda, bundan sonraki süreçte alımların genelde teşkilat içerisinden gerçekleştirileceği, son alımlarda özellikle başvuru sayısı ve sınav sürecinde sıkıntılar yaşandığı, yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için teşkilat bünyesinden alımların artabileceği yer alıyor.

Kadın Polis Özel Harekat Alımları Büyük Heyecanla Bekleniyordu

Son Polis Özel Harekat alımlarında kadın adaylara kontenjan ayrılmaması neticesinde, mecliste dahi bazı milletvekilleri 'cinsel ayrım' tepkisi göstermiş, kadın polis özel harekat alımları yapılmasını talep etmişti. Konuyla ilgili değerlendirmeleri sorulan İçiişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki süreçte ihtiyaç dahilinde kadın polis özel harekat alımlarının yapılabileceğini, bu yönde erken açıklamaların doğru olmayacağını söylemişti.

Yaş Sınırı Beklentileri de Yüksek

Yaş sınırına takılan adayların kamu personeli alımlarının genelinde olduğu gibi PÖH alımı konusunda da düzenleme beklentisi yoğun, önümüzdeki günlerde Polis Özel Harekat alımı yapılması halinde yaş sınırının değişip değişmeyeceği de büyük merak konusu. 

Tüm Detaylar Memur Adayları Sitesi Kamu Bülteni'nde!

Kamu Bülteni Haber sitesi memur adayları ve işsiz vatandaşların sesi haline geldi. Kamu Bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirerek, kamudaki son dakika gelişmelerinden anında haberdar olabilirsiniz.


PÖH İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN HEMEN İNDİR! (İNDİRMEK İÇİN TIKLA)