Kalıcı Bedelli Askerlik Düzenlemesi Geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün herkes için tep tip askerlik konusunda açıklamalarda bulunmuştu. MSB'nin üzerinde çalışma yaptığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yükümlüsü olacak. bunun 3 ayı temel askerlik süresi olurken, kalan 6 ay için ücret ödenerek bedelli yapılabilecek.

Kalıcı Bedelli Askerlik Düzenlemesi Geliyor

MSB'nin teptip askerlik için çalışmaları devam ediyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, tek tip askerlik 9 ay olacak, bu sürenin 3 ayı temel askerlik olacak, diğer 6 ay için ise vatandaşlar ücret ödeyerek bedelli askerlik yapabilecekler. İlgili ücretin ne kadar olacağı her sene ekonomideki duruma göre belirlenecek.

Doktor, sporcu, hakim, öğretmen gibi meslek sahipleri hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkına sahip olabilecekler.  Nitelikli meslek sahipleri cephede değil, kendi mesleğine uygun görevlerde askerlik hizmetini yerine getirecek. Hangi meslek gurbunun ne tür görevler alacağı Milli Eğitim , Adalet ve Sağlık Bakanlıklarından alınacak görüşler doğrultusunda belirlenecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tektip askerlik düzenlemesiyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" demişti.