'Erkek Öğrencilere Karşılıksız 330 TL Yardım' TBMM'de Gündeme Geldi

Afyonkarahisar'da İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere her ay 330 TL yardım yapılacağına yönelik ilanlar TBMM'de gündeme geldi.

'Erkek Öğrencilere Karşılıksız 330 TL Yardım' TBMM'de Gündeme Geldi

Afyonkarahisar'da İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere her ay 330 TL yardım yapılacağına yönelik ilanlar TBMM'de gündeme geldi. Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, seçim bölgesindeki yurtla ilgili KYK yurtlarını hatırlatarak, ilgili cemiyet tarafından verilen yardımların Devlet tarafından verilmemesine tepki gösterdi. 

Köksal,  "Seçim bölgem Afyonkarahisar'da, İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalanlara karşılıksız her ay 330 liraya varan yardım yapılacağı şeklinde bir ilan verilmiş. Ben, buradan Bakana soruyorum: Bir özel yurtta, bir cemiyete bağlı özel yurtta kalan öğrencilere 330 liralık karşılıksız yardım verileceği şeklinde bir ilan veriliyor.Bir tarafta devlet yurdunda kıt kanaat imkânlarla kalıp, kredi borcunu faiziyle ödemek zorunda kalan, hatta ödeyemediği için icralık olan gençlerimiz, diğer tarafta da bir cemiyete ait özel yurtta kalıp, üstüne üstlük karşılıksız para alan gençlerimiz. Siz, Sayın Bakan, bu durumu ne kadar hakkaniyete uygun buluyorsunuz? Ne kadar hakka, hukuka, vicdana sığan bir uygulama? Ben bunun cevabını bekliyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA