10 Kasım Töreninde Atatürk'e Hakaret: Yoldan Geçen Kadın..

Son dakika haberi: Edirne'de düzenlenen 10 Kasım töreninde Atatürk 'e hakaret skandalı. Saygı duruşu sırasında yoldan geçen 21 yaşındaki kadın hakaretleri sonrası gözaltına alındı.

10 Kasım Töreninde Atatürk'e Hakaret: Yoldan Geçen Kadın..

10 Kasım töreininde Atatürk 'e hakaret !!

Edirne’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk 'ü anma töreni, saatler 08.40 ’ı gösterdiğinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 54 ’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Belediye Başkanı CHP ’li Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. 

Protokolün anıta çelenk bırakması ile başlayan törende  saatler 9 'u 5 geçeyi gösterdiği anda protokol ve vatandaşlar Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu sırada tören alanının yanından geçmekte olan ve 21 yaşında olduğu öğrenilen E.Ş. isimli kadın, "Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi" diye bağırmaya başladı. Büyük tepki çeken olay sonrası bölgedeki polisler harekete geçti ve kadın tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası arandı. 21 yaşındaki E.Ş., daha sonra ’Atatürk’e hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Kamubulteni.com  | Ankara