e-Devlet'ten IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır? IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir?

Telefon kullanan tüm vatandaşları ilgilendiren bir düzenleme bugün yürürlüğe girdi. Yurt dışından getirilen telefonların harcına yüzde 200 zam yapıldı ve harç 1500 TL oldu. IMEI kayıt dışı olan vatandaşların bu ücreti ödemesi ve cihazı kaydetmesi gerekmektedir. Yapılan son dakika uyarısında ise tüm telefon kullanıcılarının IMEI sorgulama işlemi yapması ve IMEI 'nın kayıt dışı olup olmadığını öğrenmesi istendi. İşte detaylar ve IMEI sorgulama ekranı.

e-Devlet'ten IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır? IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir?

Bugün yurt dışından getirilen telefonların harçlarına zam yapıldı.

500 TL olan harç, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüzde 200 zamlandı ve 1500 TL seviyesine ulaştı. Yurt dışından getirilen telefonlara gelen zam sonrası vatandaşlar, IMEI sorgulama sayfasını , IMEI sorgulamasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. 

Kullandıkları telefonların kayıt dışı olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar, IMEI sorgulama işleminin nasıl yapıldığını araştırırken , IMEI kayıt dışı olanların telefonları kapanacak. 

IMEI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

IMEI sorgulama işlemi için e Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra arama kısmından IMEI sorgulama yazıp altta çıkan sonuca gidin. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliği ile hazırlanan sayfaya ulaşmış olacaksınız. 

Bu sayfaya ulaştığınızda IMEI sorgulama ekranı karşınıza çıkacak. Bu kerana IMEI numaranızı yazarak telefonunuzun 

IMEI SORGULAMASUI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E Devlet 'e yukarıdaki ekrandan giriş yapabilir, IMEI numaranızın kayıtlı olup olmadığına bu ekrandan bakabilirsiniz. 

IMEI NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

E Devlet 'teen IMEI numarası sorgulamak için öncelikle kullandığınız cihazın IMEI numarasını bilmeniz gerekmektedir. Eğer IMEI numaranızı bilmiyorsanız bunu basit bir yöntemle hemen öğrenebilirsiniz. 

Birçok telefonun atka kapağında o cihazın Imeı numarası yazarken bazı telefonlarda bu yazmaz. IMEI numaranızı öğrenmek için cihazınızın numara çevirme ekranına gidin ve bu ekranda *#06# yazın. Bunu yazdıktan sonra karşınıza uzun bir numara çıkacak. Bu numara cihazınızın IMEI numarasıdır. Burdaki numarayı , yukarıdaki linkten açılan E Devlet sayfasına girin ve IMEI 'nizin kayıt dışı olup olmadığını kontrol edin.

TÜM GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA