YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklanıyor-İşte Tarihler 2019

2019 YKS ek tercihleri için süreçte sona geliniyor. Peki 2019 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih ile bir üniversiteye yerleşen adaylar kayıtlarını nasıl yapacak? İşte YKS ek tercihlerinin açıklanması beklenen tarihi ve üniversite kayıt tarihleri.

YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklanıyor-İşte Tarihler 2019

2019 YKS ek tercihleri bu hafta açıklanıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirmne Merkezi Başkanlığı 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında 2019 yılı YKS ek tercihleri için başvuruları aldı. Ek tercih yapan adaylara, 12 Eylül 2019 saat 23,59 'a kadar tercih ücretini yatırması için süre tanındı. 

Ek tercihlerini yapan adaylar için 12 Eylül 2019 tarihinden sonra sonuç açıklama süreci başladı. Tercih yapan adaylar , sonuçların ne zaman açıklanacağını , sonuçlara hangi sayfadan bakacaklarını araştırmaya başladı. 

KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

YKS ek  tercih sonucuna göre yerleşen adaylar için kayıt tarihleri açıklandı. Açıklamada , YKS ek tercihleri ile bir üniveristeye kayıt yapmaya hak kazanan adaylar , internet üzerinden 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında kaydını yapacak.

Üniversitelere şahsen başvuru ise 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

EK TERCİH SONUÇLARI BU HAFTA AÇIKLANIYOR

23 Eylül 2019 Pazartesi günü YKS ek tercih sonuçlarına göre kayıtlar başlayacak. Bu tarihe bakacak olursak ÖSYM 'nin bu hafta sonuçları açıklayacağı kesinlik kazanmış oluyor. Sonuçlar bu hafta 19 Eylül 2019 Perşembe 'ye kadar açıklanmış olacak. 

EK TERCİH YAPANLAR BU SAYFADA

Ek tercih yapan diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

Sonuçlar açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN