TYT'de Çıkan Bazı Sorular ve Cevapları-Video Eklendi

Kamubulteni.com olarak TYT 'de çıkan bazı sorulara ve soruların cevaplarına haberimizde yer verdik. İşte TYT 'de çıkan bazı sorular ve soruların cevapları.

TYT'de Çıkan Bazı Sorular ve Cevapları-Video Eklendi

TYT 'de sorulan bazı soruların cevapları.

2019 YKS 'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından öğrenciler , sınavda sorulan soruları araştırmaya başladı.

İşte TYT 'de sorulan sorulardan bazıları ve cevapları:

Kaynak: Tercihiniyap TV Youtube kanalı.

Dünya haritası üzerinde işaretli yerlerden hangi ikisinin bitki örtüleri benzerlik göstermektedir?

  • -1-4

Deprem aşağıdaki diğer doğa olaylarından hangisini etkilemez?

  • -Erozyon

Dünya haritası üzerinde ortalama yaşam beklentisi yaş aralıkları renklendirilerek verilmiştir. Sarı renki olan 75-79 aralığında olan ülkelerden hangisi aşağıdaki yanıtlar arasında yer almaktadır?

  • -Umman

Bir ülkede yer alan İstatistik Kurumu verilerine göre yaş ortalaması 17'dir. Bu ülke ile alakalı aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

  • -Doğum oranı yüksektir.

Beşeri Coğrafya'nın alt dallarından 3 tanesi verilerek iki tane boşluk bırakılmış. Bu iki boşluğa hangi seçenekler gelmelidir?

  • -Nüfus Coğrafyası / -Siyasi Coğrafya


Nil'in hazırladığı tarih ödevinde Divanıhümayun'a dair verdiği yanlış bilgi hangisidir? 

  • -Veliaht Seçilmesi

Gazneli Mahmut Abbasileri Büveyhoğulları'nın baskısından kurtarmıştır. Bununla alakalı aşağıda yer alan sonuçlardan hangisi çıkarılabilir? 

  • -Gazneli Mahmut siyasi güç kazanmıştır.


Mustafa Kemal Atatürk'ün Milliyetçiliğe dair bir sözü verilmiştir. Bu söze göre aşağıdaki öncüllerden hangisi/hangileri bu sözden çıkarılamaz?

  • -Türk ırkının üstünlüğünü savunması.

Hun İmparatorluğu'nun Avrupa'ya göç etmesi ile göç ettiği Germen bölgesinde yer alan kavimlerin göç etmesi neticesinde kavimler göçü ortaya çıkmıştır. Aşağıdakilerden hangisi Kavimler Göçü'nün sonuçlarından değildir.

  • -Teknolojik gelişmeler 

Birinci Dünya Harbi esnasında Meclisi Mebusan'ın toplanması ve toplanma biçimi anlatılmıştır. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi Meclisi Mebusan'ın toplanması ve çalışmasına dair yanlış bir bilgidir.

  • -İnkılapları hızlıca yapmış olduğu.

Kişinin kendisi için iyilik yapması ve başkalarına iyilik yapmasına dair bir pasaj verilmiş. Bu metne göre kişinin başkalarına iyilik yapmasındaki asli hareket motivasyonu hangisidir? 

  • Fayda 

Peygamberlerin dünyaya niçin gönderildiğine ve dünyadaki görevleri ile davranışlarına dair bilgiler verilmiştir. Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin özelliklerinden değildir?

Hz. Muhammed'in yanına bir adam gelir ve karşısında heyecanlı ve ürkek bir biçimde durur. Bunu gören Hz. Muhammed gelen adama, Korkma, ürkme, çekinme, ben de kurutulmuş et yiyen bir kadının evladıyım diye yanıt verir. Hz. Muhammed'in bu sözü söylemesinin altında yatan güzel davranışın adı nedir?

  • -Tevazu

Bir kişinin babasına gönderdiği para / Eğitim gören öğrenciler için vermiş olduğu parasal burs / Hayrat olarak inşa ettirmiş olduğu çeşme: Bu üç öncülden hangisi ya da hangilerinin yapılması durumunda üzerine zekat farz olan kişi zekat ibadetini yerine getirmiş sayılmaktadır?

-2. öncül, yani eğitim gören öğrencilere vermiş olduğu parasal burs. 
Haşr Suresi'nin ayetleri verilmiştir. Haşr suresinin mealinde Allah'ın sıfatlarından hangisi yer almamaktadır. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından cevabını merak ettiğiniz soruları yazabilirsiniz.

TYT Türkçe soruları için TIKLA

TYT Matematik soruları için TIKLA

TYT Fen soruları için TIKLA

TYT Sosyal soruları için TIKLA

YKS SONUÇLARI, SORU CEVAPLARI VE YKS TERCİH SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN