TYT Türkçe Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları

2019 TYT oturumu sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar , Türkçe testinde sorulan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. İşte TYT Türkçe soruları ve cevapları ile aday yorumları.

TYT Türkçe Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları

2019 yılı TYT sınavı sona erdi.

Temel Yeterlilik Testi oturumunun sona ermesinin ardından sınava giren adaylar , Türkçe sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. 

Türkçe sınavında sorulan soruları araştıran , akıllarına takılan soruların cevaplarını merak eden öğrenciler , sınav sona erir ermez internet üzerinden soru ve cevapları araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizi adayların Türkçe sorularını değerlendirmesi , birbiri ile bilgi alış verişi yapması için yazdık.

40 SORU SORULDU

TYT 'de Türkçe testinden adaylara toplamda 40 soru soruldu. Oldukça uzun paragraflardan oluşan Türkçe soruları , adyaların fazlaca zamanını aldı. Soruların uzunluğundan yakınan adaylar, Türkçe sınavı nedeniyle geçtiğimiz yıl sınavı yetiştirememişti. 

Soruların kapsamı hakkında ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular"

ADAY YORUMLARI

Siz de aşağıdaki yorum kısmından Türkçe soruları hakkında düşüncelerinizi yazabilir , sınava giren diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilir , cevabını merak ettiğiniz ya da hatırlayamadığınız soruları sorabilirsiniz.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav ve sonuç açıklama takviminde 2019 YKS sonuçlarının 18 Temmuz günü açıklanacağına yer verildi. 

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN