TYT Matematik Soru ve Cevapları-Aday Yorumları

2019 Üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar TYT Matematik testinde çıkan soruları araştırmaya başladı.

TYT Matematik Soru ve Cevapları-Aday Yorumları

TYT sona erdi: Matematik soru ve cevapları ile aday yorumları.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2019 yılı Temel Yeterlilik Testi bugün yapıldı. Sınavın yapılmasının ardından adaylar , matematik testinde çıkan soruları araştırmaya başladı.

Matematik testinde sorulan soruları araştıran adaylar, kafalarına takılan soruların cevaplarını  ve hatırlamayamadığı soruları internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizi, TYT Matematik testini araştıran öğrencilere yardımcı olması için yazdık. 

40 SORU SORULDU

Temel Yeterlilik Testi matematik bölümünde adaylara Matematik testinden toplamda 40 soru soruldu. Sorulan soruların kapsamı hakkında ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular."

SORULAR NASILDI?

TYT matematik sınavından çıkan adaylar , geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da matematikte yeni nesil soruların sorulduğunu söyledi. Paragraf şeklinde bazı sorular adayların zamanını çokça alırken öğrenciler , en çok Türkçe 'de daha sonra Matematikte zaman kaybettiklerini söyledi. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından TYT  Matematik testinde karşınıza çıkan soruları yazabilir, cevabını merak ettiğiniz soruları diğer adaylarla paylaşabilir ve bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

TYT Türkçe soruları için TIKLA

2019 YKS sonuçlarının 18 Temmuz günü açıklanacağına yer verildi. 

YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN