TYT sona erdi: Matematik soru ve cevapları ile aday yorumları.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2019 yılı Temel Yeterlilik Testi bugün yapıldı. Sınavın yapılmasının ardından adaylar , matematik testinde çıkan soruları araştırmaya başladı.
Matematik testinde sorulan soruları araştıran adaylar, kafalarına takılan soruların cevaplarını ve hatırlamayamadığı soruları internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizi, TYT Matematik testini araştıran öğrencilere yardımcı olması için yazdık.
40 SORU SORULDU
Temel Yeterlilik Testi matematik bölümünde adaylara Matematik testinden toplamda 40 soru soruldu. Sorulan soruların kapsamı hakkında ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular."
TYT matematik sınavından çıkan adaylar , geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da matematikte yeni nesil soruların sorulduğunu söyledi. Paragraf şeklinde bazı sorular adayların zamanını çokça alırken öğrenciler , en çok Türkçe 'de daha sonra Matematikte zaman kaybettiklerini söyledi.
Siz de aşağıdaki yorum kısmından TYT Matematik testinde karşınıza çıkan soruları yazabilir, cevabını merak ettiğiniz soruları diğer adaylarla paylaşabilir ve bilgi alış verişi yapabilirsiniz.
TYT Türkçe soruları için TIKLA
2019 YKS sonuçlarının 18 Temmuz günü açıklanacağına yer verildi.
YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Matematik bir an önce eski haline dönmeli bu sistemle devam edilirse intiharlar coğalir ogrenciler bunalima girer kolaylastiralm derken ogrencileri zorlayarak hayatlarini mahvediosunuz
Türkçe de paragraflar çok uzundu zaman yine her zamanki gibi yetmedi. Resmen zorluyorsunuz bu öğrencileri ya saat uzatılsın ya paragraflar daha kısa olsun bu nedir ya.
Matematik de turkce gibi yapmislar bu nasil bir sinavdi matematik berbatti
40 soru nedir ya Türkçe de ki uzun uzun paragraflar 1 saat geçti ben daha Türkçe'nin yarısını bitiremedim.
Bence sorular normaldi kontenjanı düşürüp puanları yükseltmeli üni okumak kolay olmamalı sonra önüne gelen ünili işsiz kalıyo
Yeni nesil diyerem matematigij icine ettiniz. Ogrenciler yapamiyorsa eski sisteme gecin. Bune be paragraf gibi sorular
Matematik soruları bile paragraf sorusu gibiydi be
Sistem cok yanlış . Bence sayısal olanlar sadece kendi alanlarından sınava girsin edebiyatı çözen sayısalcıların eşit ağırlık puanları hesaplansın . Hukuk eşit ağırlık ama giden öğrencilerin çoğu sayısalcı ve sayısalcıların ezber yeteneği biraz daha sınırlı .