2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kayıt Tarihleri Açıklandı-İşte ÖSYM Duyurusu

2019 YKS tercih sonuçları için bekleyiş başladı. Tercih sonuçları için geri sayım devam ederken üniversite kayıt tarihleri belli oldu. İşte 2019 YKS yerleştirme takvimi ve üniversite kayıt tarihleri ile diğer detaylar.

2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kayıt Tarihleri Açıklandı-İşte ÖSYM Duyurusu

YKS sonuçları bekleniyor: Ünivesite kayıt tarihleri belli oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 23.29 Temmuz 2019 tarihleri arasında YKS tercileri alındı. YKS tercihlerinin 29 Temmuz günü sona ermesinin ardından 1 milyondan fazla aday için sonuç bekleme süreci başladı. 

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavının sonucuna göre yapılan tercihlerde adaylar, 2 ve 4 yıllık üniversitelere tercih yaptı. Tercihler 29 Temmuz günü sona erdi. 

Geçtiğimiz yıl YKS , Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle gecikmeli yapılmıştı. Sınavın ardından  7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihler alınmış ve bu tercihlerin sonuçları 17 gün sonra, 31 Ağustos 2019 günü adayların erişimine açılmıştı. 

Yine bu yıl da tercihlerin 3 hafta içinde açıklanması bekleniyor. 29 Temmuz günü sona eren tercihlerin ardından YKS tercih sonuçlarının  Ağustos ayının ikinic haftasında açıklanması bekleniyor.  

11-14 Ağustos tarihleri Kurban Bayramı. Bu nedenle YKS tercih sonuçlarının 15-16 Ağustos günlerinde açıklanması bekleniyor. Ancak ÖSYM bir sürpriz yaparak bayramdan önce de sonuçları açıklayabilir. 

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada , 2019 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtlarının 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacağına yer verildi. 

YKS sonuçlarının ardından üniversite tercihleri internet üzerinden ise 19-21 Ağustos tarihlerinde e Devlet üzerinden alınacak. İşte ÖSYM 'nin açıklaması:

YKS TERCİHİ YAPAN DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA

KAYITLAR AŞAĞIDAKİ BELGELERLE BİRLİKTE ÜNİVERSİTELERE YAPILACAK

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN